.

.

TOTS 21

Alcaldes del territori, senadors i diputats a Madrid, junts per corregir el dèficit de l'N-340. Foto: Tarragona21

Alcaldes del territori, senadors i diputats a Madrid, junts per corregir el dèficit de l’N-340. Foto: Tarragona21

Una trobada immediata amb la ministra de Foment, l’acció sincronitzada al Congrés i la unitat des del territori. Aquests són els tres principis d’acció acordats entre els alcaldes afectats pels greuges en accidents i el volum de circulació de l’obsoleta N-340 al seu pas pel Tarragonès i el Baix Penedès. Els batlles del territori, de la mà dels diputats i senadors a Madrid –de tots els colors, a excepció dels populars–, han significat una vegada més el seu malestar per la desatenció de Foment «davant d’una carretera que és titularitat de l’Estat, és la més transitada, es col·lapsa cada dos per tres i més ara que ve l’estiu, i no s’hi posa remei», ha etzivat l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer.

La solució més viable per resoldre l’alta mortalitat de l’N-340 i la saturació d’aquesta via, tant pel menor cost de la mesura com per la possibilitat de fer-se en un termini més breu de temps, seria la d’enllaçar l’autovia A-7 amb l’AP-7: «S’enllaçaria a l’alçada del Mèdol i es podria donar sortida al Vendrell», ha detallat el senador Jordi Sendra. Per fer-ho, han explicat els representants territorials, caldria eixamplar l’AP-7 i donar-li una major capacitat d’assumir l’increment de trànsit. «El cost d’afegir carrils a l’AP-7 és infinitament inferior al desdoblament de l’N-340», ha assegurat l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte.

Precisament, segons els càlculs de l’alcalde del Vendrell, el trànsit pel camí asfaltat que connecta el Vendrell i Roda, paral·lel a l’autopista, és de «1.300 vehicles diaris». D’aquesta manera, Carnicer ha volgut exemplificar el viacrucis que suposa pels usuaris de l’N-340 els col·lapses constants i la necessitat que tenen de trobar alternatives. Per si fos poc, «el fet que la gent acabi buscant vies alternatives ens penalitza als municipis, ja que les urbanitzacions i els camins acaben assumint un trànsit pel qual no han estat pensats», ha lamentat Compte.