.

.

TOTS 21

Victòria Forns i Albert Abelló, se saluden sota la mirada del president local de CDC, Jordi Sendra. Foto: Tarragona21

Victòria Forns i Albert Abelló, se saluden sota la mirada del president local de CDC, Jordi Sendra. Foto: Tarragona21

El comitè local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha elegit, aquest vespre, l’empresari Albert Abelló com a nou cap de cartell de CiU a les municipals del mes de maig a Tarragona per 16 vots a favor. D’aquesta manera, Abelló ha superat per un estret marge Victòria Forns, que ha recollit 12 vots. L’escrutini s’ha tancat amb un vot en blanc i un vot nul. A partir d’ara, la decisió haurà de ser ratificada per l’assemblea de militants del partit –en una assemblea extraordinària prevista, tot apunta, per dimarts 27 de gener– i rebre e vist-i-plau d’UDC. Abelló ha vençut la seva tenaç oponent, Victòria Forns, en una jornada històrica per a CDC a la ciutat, en ser el primer cop que l’elecció del candidat se sotmetia a plebiscit.

La victòria d’Abelló suposa el triomf de les tesis de la direcció nacional del partit, que aposta pel canvi en la figura de l’empresari independent, tal com va deixar clar a la darrera reunió del comité local el coordinador general de CDC, Josep Rull.

Abelló, empresari tarragoní

Abelló, empresari tarragoní i president de la Cambra de Comerç, va destacar en el camp del congelat, on va ser un pioner en crear en 1987 Congelats Ana Pons. Va vendre l’empresa en 2001 a Agrolimen. També és propietari, com part de la seva família, de diverses parades al Mercat Central, un negoci familiar centenari que es remunta a 1915. La remodelació del Mercat ha estat motiu de discòrdia que ha tensat la corda entre l’actual equip de govern a la ciutat i el propi Abelló.

En el seu trànsit per la presidència de la Cambra de Comerç ha destacat per la seva vehemència defensant Tarragona i també a l’hora de fer-ho davant Reus. Sonada va ser la seva campanya per col·locar indicatius informatius de l’estació de l’AVE de la Secuita-Perafort.

Políticament, Abelló està clarament distanciat de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, arran de la polèmica sobre l’endarreriment de les obres del Mercat. El recel mutu ve de l’època de les eleccions camerals, quan Abelló va superar el candidat Sebastià Cabré. Amb Abelló al capdavant de la llista de CiU -amb permís de l’assemblea de militants i comptant amb el vist-i-plau d’UDC-, la sociovergència es dóna per descartada a Tarragona. Un extrem que, després de l’anunci de les eleccions anticipades al Parlament de Catalunya, podria empènyer la federació nacionalista encara més a un hipotètic joc d’aliances amb ERC a la ciutat.

Forns ja va anunciar que si perdia aquesta elecció abandonaria la batalla política. La poratveu municipal és també diputada al Parlament.

Jaume Garcia / JM.Salvat