.

Durant la primera meitat el Betis ha sabut fer front als granes tot i la seva catastròfica posició a la taula. Foto: Betis Deportivo

El Nàstic ha aconseguit aquesta tarda guanyar el seu primer partit fora de casa aquesta temporada, retrobar-se amb gol després de quatre partits seguits de sequera, salvar el càrrec de Raül Agné i donar imatge d’unió entre la plantilla i el cos tècnic. El 0-3 al camp del Betis Deportivo, últim classificat, el deixa ara tres punts per sobre de la primera plaça que marca el descens (Sevilla Atlético amb 25) i a la mateixa distància que el play-off d’ascens, ocupada pel CD Castellón, a l’espera del resultat del partit que disputaran aquest vespre amb l’UCAM Murcia. La possibilitat que aquesta victòria acabi sent un punt d’inflexió que ajudi els tarragonins a creure en ells mateixos es jutjarà diumenge vinent al Nou Estadi (12:00 hores) davant el Real Madrid Castilla.

Agné ha guanyat avui més que tres punts, ha guanyat temps. I un davanter. Perquè com ha avançat el president grana, Josep Maria Andreu, als micròfons de Tarragona Ràdio després del xiulet final, “Juan Camilo Becerra (davanter colombià de l’Espanyol cedit enguany a la Ponferradina) arribarà cedit demà” fins a final de temporada. A més, el mercat d’hivern que demà tanca portes també veurà com “Pedro Martín marxarà cedit a un altre equip. Pol Prats marxa cedit al Huesca B”, explicava Andreu abans d’afegir sobre el tècnic grana que “tenim plena confiança amb el Raül Agné. En cap moment ens hem reunit per plantejar-nos la destitució de l’entrenador”.

El partit s’ha resolt a la segona meitat en només dos minuts de diferència. Al minut 65 Robert Simon (el millor dels visitants) ha buscat espai a la banda, ha arribat a la línia de fons i ha centrat amb esquadra i compàs perquè Bonilla marqués de cop de cap assassí, que la mà tova de Rebollo no ha pogut rebutjar. Al 67 era Quintanilla l’encarregat d’enfonsar definitivament als locals amb un gol en posició de davanter centre, sol i sense marca gràcies a una excel·lent assistència de Trilles. El resultat definitiu arribaria pocs segons abans del final. Una falta treta per Bonilla era rebutjada per Rebollo in extremis i Robert Simon es donava una alegria.

Quintanilla ha sortit disparat cap a la banqueta després de marcar el segon gol i tots els jugadors han acabat fent una pinya.

L’equip d’Agné ha mostrat solidesa en línies generals, criteri (especialment a la segona meitat) a l’hora d’avançar la pressió i per una vegada, eficàcia. Ara bé, en algunes fases del primer temps s’apuntava a un altre dia de la marmota. Una gardela de Robert Simon al minut 9 feia trontollar el travesser i el rebuig no entrava per mil·límetres. I només 4 minuts més tard, Marchena engaltava un xut potent i col·locat que tocava la base del pal esquerre de la porteria de Manu García i era salvat per Pablo Fernández sobre la línia.

Eren minuts en els quals no s’apreciaven diferències entre dos equips que tocaven la pilota ràpida i sense especular. Però el Betis, que a hores d’ara ja no té res a fer a la categoria, ha decidit endurir l’encontre. S’ha iniciat una fase en la qual el futbol no tenia importància, i el Nàstic n’ha sortit perjudicat, perquè Pablo Fernández es perdrà la propera cita per acumulació d’amonestacions. Al descans s’hi arribava amb una jugada de traca de Robert Simon i un llançament en paràbola que Rebollo ha neutralitzat a mà canviada.

Alineació

Betis Deportivo: Rebollo; Simón, Cardoso, Luis Martínez (Fran Delgado, minut 78), Marc Baró (Álvaro Martínez, minut 78); Marchena (Sibo, minut 78), Tavares, Juan Cruz, Fekir, Moha (Baena, minut 59); Mizzian

Banqueta: Marc Vidal, Fran Delgado, Félix, Álvaro Martínez, Callejón, Sibo, Baena, Marcos F.

Nàstic: Manu García, Pol Domingo, Quintanilla, Trilles, Joan Oriol, Pedro del Campo, Elías (Ribelles, minut 69), Robert Simon, Nil (Bonilla, minut 32), Pablo Fernández, Fran Carbia (Karim, minut 86)

Banqueta: Gonzi, Bonilla, Ribelles, Pedro, Romera, Karim, Valverde, Montalvo

Gols: 0-1, Bonilla (minut 65); 0-2, Quintanilla (minut 67); 0-3, Robert Simon (minut 90+3)

Targetes grogues: Pablo Fernández, minut 29; Tavares, minut 34; Marc Baró, minut 36; Pol Domingo, minut 45; Elías, minut 56.