.

.

TOTS 21

L’obra de Sara Dalmau uneix pintura i narrativa en un llibre inspirat per la seva relació amb el món natural. Foto: Cedida

L’artista i escriptora Sara Dalmau Sans presentarà, el proper dissabte 29 de gener a les 11.30 hores al vestíbul del Centre de Lectura de Reus,  el seu nou llibre ‘Converses, trobades i contes amb animalons’. Una obra en el qual proposa un diàleg entre  la pintura i la narrativa, dues cares del seu procés creatiu, amb el rerefons del món animal com a inspiració.

Establerta a l’Argilaga, la pintora ha participat en prop de quaranta exposicions en una gran varietat d’espais singulars (des de l’hotel Ritz fins al Monestit de Santes Creus passant per  restaurants o perruqueries), sempre presentant sèries motivades per la seva predilecció pel  món natural,  la figura i les històries femenines. En la seva vessant literària Dalmau és autora de l’epistolari  ‘Adeu truhanes de Bursa’ o ‘Diari de Turc’ i del relats ‘Arañas en la cuna’, guardonat al certamen La Sedeta 2017 i ‘Monjas i Labios’ premi Constantí 2020.

La nova proposta de la polifacètica creadora ens submergeix en  una seixantena d’històries en format de conte curt seguint la tradició de contistes catalans com Calders o Pedrolo que,  inspirades per diversos animals que l’autora ha trobat en el seu entorn immediat, s’acosten a l’experiència del realisme màgic, sempre jugant amb la dualitat imatge/creació que caracteritza la seva obra plàstica. Els contes van acompanyats de delicioses il.lustracions sobre tela que s’han reproduït curosament per a l’edició, a tot color.

La presentació, sota el títol  Pintura i narrativa: presentació del darrer llibre de Sara Dalmau coincideix amb l’exposició de la mateixa autora ‘Restes del Palau Fortuny-Madrazo a Venècia’ que es podrà visitar fins al 5 de febrer en el mateix espai i comptarà amb la intervenció de l’autora i del professor de psicoestètica Salvador Brulles.

Redacció