.

.

TOTS 21

La Secció de Gastronomia del Centre d’Estudis Riudomencs Arnau de Palomar (CERAP) l l’Ajuntament de Riudoms organitzen les I Jornades del fricandó de Riudoms, que tindran lloc els dies 21 i 22 de gener, en plena Festa Major de Sant Sebastià. El motiu de l’organització d’aquestes jornades és el de donar rellevància a un plat que, l’any 2019, va ser escollit per votació popular com el més representatiu de Riudoms, segons l’enquesta que va promoure la Secció de Gastronomia del CERAP. En l’organització de les jornades col·laboren Gourmets Riudoms i la Fira de la Tomaca del Priorat.

Les jornades començaran divendres 21 de gener, a les 19.30, amb la classe magistral sobre fricandó, que impartirà Joseba Cruz, xef del restaurant Le Clandestin de Navàs (Bages). Cruz va guanyar el Premi Cuiner 2021 del Gastronòmic Fòrum Barcelona, distinció que reconeix la tasca de cuiners emergents, que, encara que no gaudeixin de grans distincions, utilitzen productes de proximitat, tenen sensibilitat amb l’agricultura i la pesca sostenibles, treballen amb productors locals i fan difusió d’aquests valors. En el mateix certamen, el xef de Le Clandestin també va rebre el reconeixement de cuiner més sostenible entre els sis finalistes. Així mateix, Joseba Cruz va ser el cuiner que va defensar el fricandó en el concurs de la revista Cuina com el plat favorit dels catalans 2021. La classe magistral es durà a terme a l’aula de cuina de les Escoles Velles de Riudoms i també es retransmetrà en directe pel canal Youtube del CERAP i pel perfil de Facebook de l’Ajuntament de Riudoms.

Dissabte 22 de gener, a les 12.30, s’organitzarà el Concurs de fricandó a la plaça Petita de Riudoms, amb la participació de la DO Montsant, que enguany celebra el seu 20è aniversari. Per participar-hi, cal que les persones interessades s’hi inscriguin, abans del 20 de gener, tot enviant un correu electrònic a cerap@cerap.cat o trucant al tel. 977 768 060. Els participants hauran de portar el plat o cassoleta de fricandó a les 12.00 del dia del concurs, amb una ració de quatre o cinc talls, juntament amb la recepta escrita. Es concediran tres premis (millor gust, originalitat i presentació) i el jurat estarà format per Sergi Pedret, alcalde de Riudoms; Jordi Gallisà, president del CERAP; Nicolau Fargas, de Gourmets Riudoms; Salvador Gras, del Restaurant Mas Passamaner; Francisca Domingo, d’El Centro Riudomense; Joan Carrion, director de la revista Vinassos.cat; Judith Càlix, directora de la revista Cuina; Pere Pallejà, de la Fira de la Tomaca del Priorat; Eudald Salvat, del Panell de tast oficial d’olis verges d’oliva de Catalunya; i Ramon Margalef, de la Secció de Gastronomia del CERAP.

D’altra banda, i amb motiu de les I Jornades del fricandó de Riudoms, l’organització ha convocat un concurs de fotograria a Instagram. Les bases es poden consultar a https://cerap.cat/concurs-dinstragram-de-les-i-jornades-del-fricando-de-riudoms/

Redacció