.

.

TOTS 21

Imatge d’arxiu de la façana de l’Audiència de Tarragona. ACN

La fiscalia demana 9 anys de presó per a dos germans de Constantí acusats d’intentar matar un home amb qui mantenien un conflicte veïnal. Els fets es remunten al 30 de setembre de 2018 quan un dels acusats, David N., es va trobar al carrer Prat de la Riba del poble amb la víctima, amb qui va començar a discutir per una gotera. L’acusat se’n va anar, però al cap d’un quart d’hora va tornar-hi amb el seu germà Manuel, i va començar una nova discussió amb el veí pel mateix motiu. En un moment donat, David va exhibir una pistola i l’hi va col·locar al pit de la víctima mentre li deia que el mataria. El veí va reaccionar clavant-li un cop de puny i aleshores l’altre acusat, Manuel, va clavar-li una ganivetada per l’esquena.

La fiscalia subratlla que l’agressor el va atacar de forma sobtada i sent plenament conscient que la víctima no podia defensar-se perquè estava centrat en l’individu que duia la pistola. Els acusats van abandonar el lloc dels fets ràpidament, mentre una persona no identificada que es trobava al lloc va poder taponar la ferida de la víctima, que sagnava profundament.

L’home el van traslladar en ambulància a l’hospital Joan XXIII de Tarragona, on va quedar ingressat a Urgències. Va passar nou dies hospitalitzat. Segons el ministeri públic, sense tractament mèdic-quirúrgic urgent, les lesions li haguessin pogut provocar la mort, atès que existia un risc vital.

La fiscalia acusa els dos germans d’un suposat delicte d’assassinat en grau de temptativa, pel qual demana 9 anys de presó per a cadascun, i que no puguin apropar-se a menys de 500 metres del veí ni comunicar-se amb ell durant 15 anys. La víctima ha renunciat a rebre una indemnització civil. El cas arribarà properament a judici a l’Audiència de Tarragona.

Roger Segura