.

.

TOTS 21

La via de tren actualment en desús al seu pas per Vandellòs. Foto: Ajuntament

Adif Alta Velocitat (Adif AV) ha adjudicat les obres per al desmantellament de l’antiga via única entre Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Port Aventura. El contracte ha estat adjudicat a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per les companyies ASCH Infraestructuras y Servicios i Contratas Vilor amb un pressupost d’1.829.258,4 euros (IVA inclòs), i un termini d’execució estimat de 12 mesos. Aquesta actuació serà finançada per la Unió Europea-Next Generation EU.

D’aquesta manera, es dona compliment a la Declaració d’Impacte Ambiental (DIA), que contemplava la desaparició d’aquest tram una vegada posada en servei la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani.

El projecte contempla el desmantellament de la superestructura de via (carril, travesses, aparells de via i balast) de la via general en un tram de 28,2 km, així com el desmuntatge dels pals de catenària entre Cambrils i Salou que quedaven pendents i les instal·lacions de seguretat i comunicacions i de Control Comandament i Senyalització (senyals lluminosos, balises i altres elements).

A més de la retirada de la via general, les actuacions també inclouen el desmuntatge de les vies d’apartat de les estacions de Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, en la qual també es retirarà la marquesina, així com la superestructura dels passos a nivell.

Entre les principals magnituds, destaca la retirada de 66.000 m de carril, 55.500 travesses, 39.000 m³ de balast i 156 pals de catenària.

Adif, en prevenció de possibles actes vandàlics, ja va fer treballs previs, entre els quals figura la retirada de la línia aèria de contacte.

Redacció