.

.

TOTS 21

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest diumenge a la tarda l’alerta del pla VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent sobretot aquest dilluns a moltes comarques del litoral i prelitoral de Barcelona, Catalunya central i interior de Tarragona. Segons l’SMC, el vent podrà superar els 72 km/h i bufarà de component sud-oest aquest divendres a la nit i de l’oest aquest dilluns. El vent fort començarà ja aquest diumenge al vespre a les comarques del litoral central i nord, i a partir de la matinada de dilluns s’estendrà a les comarques de l’interior i nord de Tarragona, tota l’àrea metropolitana i part de les comarques de la demarcació de Lleida i Catalunya central.

El risc més alt serà durant el matí a les comarques de l’Anoia i l’Alt Penedès, i a la tarda s’estendrà cap al Baix Penedès, l’Alt Camp, àrea de Barcelona i la Selva. Cap al vespre el risc disminuirà.

Cal extremar les precaucions a les zones on bufi fort, sobretot pel que fa a la conducció i a les activitats a l’exterior. També, i a nivell preventiu, cal fixar bé qualsevol element de decoració nadalenca de balcons i terrasses perquè no voli a causa del vent.

ACN