.

.

TOTS 21

Albert Abelló Foto:Cambra de Comerç

Albert Abelló Foto:Cambra de Comerç

Albert Abelló ha presentat ja la seva renúncia a la presidència de la Cambra de Tarragona. La decisió l’ha fet oficial davant el Comitè Executiu i Ple, màxims òrgans de govern de la Corporació tarragonina.

Abelló, que ha estat vuit anys i mig al capdavant de la Cambra, pren aquesta decisió, com ell mateix ha explicat, “per emprendre un nou repte personal que em portarà, si així ho decideix l’assemblea de militants, a ser l’alcaldable de CiU per Tarragona a les properes eleccions municipals”.

El Comitè Executiu i el Ple han volgut reconèixer i posar de manifest l’important tasca que sota la seva presidència ha realitzat la Cambra de Tarragona, una institució que és tot un referent de la societat civil i un agent imprescindible en la vertebració i dinamització econòmica i empresarial de les Comarques de Tarragona.

El farmacèutic, Andreu Suriol, substitut d'Abelló a la Cambra.

El farmacèutic, Andreu Suriol, substitut d’Abelló a la Cambra.

El comitè ha volgut destacar la important tasca d’Abelló al capdavant de la Cambra en aquests vuita anys i mig.

El relleu d’Abelló

L’empresari farmacèutic de l’Arboç del Penedès Andreu Suriol Ribé, que va ser president del Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, té tots els números de ser el relleu d’Albert Abelló a la presidència de la Cambra de Comerç de Tarragona, tal com va avançar Tarragona21.

Suriol és actualment vicepresident segon de la corporació cameral. El seu accés a la presidència hauria de ser ratificat pel plenari de la corporació. Suriol esdevindria president en un període gairebé d’interinatge, ja que les cambres de comerç havien d’haver renovat presidència i càrrecs l’any passat, però l’estat no les ha convocades.

Suriol va néixer en 1945 a l’Arboç. Llicenciat en farmàcia i diplomat en òptica ha estat farmacèutic titular del Departament de Salut durant 30 anys i té una farmàcia a l’Arboç des de 1973. Va fundar l’Associació de Farmacèutics Empresaris de Tarragona (AFET) i va crear la Federació Catalana d’Associacions de Farmacèutics Empresaris (FEFAC).

Redacció/J.G.