.

Els degans de l'ICA Antoni Molas, Manel Albiac, Abel Pié i Miquel Sàmper en l'acte d'aquesta tarda

El degà del Col·legi d’Advocats de Manresa, Abel Pié, és des d’avui el nou president del Consell de l’Advocacia Catalana, segons ha acordat el plenari, reunit a Tarragona. El Consell escull anualment nou president entre els degans dels 14 Col·legis d’Advocats catalans per tal que els representi per un període d’un any. Durant el ple també s’ha escollit al degà del Col·legi d’Advocats de Girona, Carles McCragh, com a vicepresident del Consell. Pié relleva al degà de Terrassa, Miquel Sàmper, que fins avui ha ocupat el càrrec. El mandat de Sàmper finalitzava a finals d’any, però el degà de Terrassa ha renunciat dos mesos abans per motius personals.

El nou president del Consell, Abel Pié, ha anunciat que el nou ministre de Justícia, Rafael Català, s’ha compromès a paralitzar la majoria de les reformes legislatives impulsades pel seu predecessor fins a reprendre el diàleg amb l’Advocacia. De fet, el diàleg amb l’Advocacia Catalana ja es va iniciar dijous de la setmana passada amb la rebuda, per part del ministre, de l’ex president i l’actual president del Cosnell, Miquel Sàmper i Abel Pié, a la seu del ministeri de Justícia, on van tractar diversos temes. Pié destaca el tarannà dialogant del nou ministre, que es va mostrar en tot moment receptiu i van manifestar una bona predisposició davant les propostes que li han fet arribar, com ara la de modificació de la llei de taxes judicials.

El que sí que ha quedat enterrat és l’avantprojecte de Llei de demarcació i Planta Judicial, que hagués suposat l’eliminació dels actuals partits judicials, centralitzant els òrgans judicials a les capitals de província. A aquesta llei es va oposar l’advocacia ciutadana defensant la pervivència dels 577 jutjats unipersonals i 898 jutjats de pau catalans, alertant que la seva desaparició suposaria un allunyament de la Justícia dels ciutadans.

Per la seva banda, el fins avui president del Consell, Miquel Sàmper, ha valorat positivament el seu mandat durant el qual s’ha consolidat el model d’Oficines d’Intermediació Hipotecària per evitar desnonaments, s’han assentat les bases per la creació d’un Torn d’Ofici específic per la Gent Gran i s’han signat convenis de col·laboració amb la taula del Tercer Sector per assessorar persones que es trobin en situacions de vulnerabilitat i d’exclusió social, entre moltes altres iniciatives dutes a terme al capdavant del Consell.