.

Joan Oriol celebrant el 3-1.

La victòria d’aquest tarda davant el Real Murcia CF per 3-2 ha ajudat a temperar el nerviosisme grana i generar confiança tant en el futur tant del projecte com en el de Raül Agné a la banqueta. Ha calgut remuntar el primer gol visitant i veure un Aarón Rey estelar (tres assistències de gol) per poder abandonar, encara que sigui temporalment, els aiguamolls plens de cocodrils de la zona de descens. Pero també és cert que l’equip ha jugat bé, amb fases fins i tot en les quals ha mostrat candidatura a ser un dels grans de la categoria. Tanmateix, per poder-hi arribar cal que el Nàstic aprengui a tancar amb clau i forrellat un partit amb avantatge i estalviar-se els patiments que han recorregut la grada amb el 3-2 en el temps de descompte. La segon victoria en el que portem de curs acadèmic situa els tarragonins en 12a posició. Els seus 9 punts suposen estar a dos de l’infern i a dos de la promoció d’ascens, que marquen respectivament el Sabadell i el Barça Athlètic. La jornada vinent tocar viatjar al camp de la Reial Societat B, 14a amb 8 punts. El calendari, doncs, obre la porta a continuar l’escalada.

El Murcia ha articulat un 4-3-3 que el permetia recuperar a camp rival i plantar-se davant l’àrea amb suficients efectius com per a fer mal. Al minut 3 un contracop visitant el culminava Pedro León amb un xut des del vèrtex de l’àrea tou però que marcava tendència. Els granes havien d’encaixar Josema i Trilles com a parella de centrals, amb Quintanilla a la banqueta per molèsties. Al minut 8 Dani Vega els guanyava l’esquena i Manu García solventava fora de l’area.

El partit, en tot cas, tenia nom propi. Aarón Rey ha esdevingut aquesta tarda protagonista destacat. Incisiu, un corcoll per als visitants i garantit profunditat, fins a ser rellevat amb el públic entregat per Bonilla. Recordant al que enamorava a Sabadell, ha anat per feina i les seves tres assistències han donat el partit als locals. Amb patiments col·lectius, és clar, per als poc més de les 3.800 persones presents al Nou Estadi Costa Daurada. Dani Vega trenca amb un joc de cintura a un Trilles que no tenia ajudes en el marcatge i aconseguia avançar els murcians. Era el minut 13 i l’encontre entrava en alarma roja. Fins que Aarón s’ha activat. Al minut 22 una jugada seva plena de rebots, voluntat i un pic de sort es resol amb una passada vertical a un Guillermo sol que empatava l’encontre amb un xut ajustat al pal esquerra. Era la seva tercera diana de la temporada.

El mitja punta grana ha continuat generant perill i al minut 32 combinava amb Pedro del Campo, que tallava la defensa rival arribant a la lateral de l’parea petita i fent una passada enrera que Pablo engaltava fora després d’un rebuig. El Nàstic anava creixent i en els darrers minuts Josema, de cap i des de pràcticament el punt de penal obligava Joao Costa a lluir-se a la primera i feia tremolar el travesser en la segona.

La represa plantejava interrogants sobre el paper dels homes d’Agné esvaits ràpidament al minut 46 gràcies a una nova assistència d’Aaron Rey, que després de recuperar una pilota al mig del camp arrancava com si fos un sprinter, veia a Pablo i aquest creuava l’esfèrica lluny de l’abast del porter visitant. Només cinc minuts més tard Aarón feia màgia i es fixava amb Joan Oriol. La seva canonada creuada des del vèrtex de l’àrea gran (amb dedicatòria inclosa) posava el 3-1 al marcador.

D’aquí fins al final dels 90 minuts, ensalada de canvis als dos equips. L’entrada de Miku pels visitants ha revifat l’ofensiva del seu equip, que ha amenaçat en un parell d’ocasions amb un xut de Ganet des de la frontal de manera especial i una jugada particular de Zeidane que ha marejat Tirlea durant els darrers minuts de partit i requeria de cobertures constants per no fer més gran la via d’aigua.

El més destacat en aquest darrer període semblava que havia de ser l’entrada (i debut aquesta temporada) de Lupu amb una màscara de protecció de la mandíbula i una falta directa executada magistralment per Pedro León que Manu García (superades les molèsties musculars que ha patit en el darrer tram) neutralitzava amb una gran intervenció. Ara bé, la incapacitat llegendària dels granes per tancar els partits ha fet tremolar les cames en el temps afegit i ha rememorat els fantasme de l’Eldense. El recent incorporat Arnau es vestia de Premier i a la mitja vola escopia un míssil que entrava per l’escaire de Manu García. Era l’últim sospir d’un encontre que ha tingut remuntada i patiment al menú, com ve sent habitual les darreres temporades.

Alineacions

Nàstic: Manu García, Tirlea, Josema, Trilles (Pol Domingo, minut 80), Joan Oriol, Montalvo (Montes Arce, minut 80), Pedro del Campo, Marc Àlvarez, Aarón Rey (Bonilla, minut 69), Pablo Fernández (Pochettino, minut 63), Guillermo (Lupu, minut 80)

Banqueta: Dani Parra, Bonilla, Pol Domingo, Gorostidi, Robert Simón, Lupu, Andy, Quintanilla, Pochettino, Nil, Montes Arce, De la Peña

Real Murcia CF: Joao Costa, M. Sánchez (Manu Pedre, minut 57), Alberto López (Arnau, minut 83), Alberto González (Arnau, minut 83) , Pedro León, Julio Gracia (Ganet, minut 57), Dani Vega, Loren (Miku, minut 57), Aguza (Zeidane, minut 67), Iñigo Piña, Alejandro Galindo

Banqueta: Gallego, Ivan Casado, Manu Pedre, Santi Jara, Armando, Carrasco, Pablo Ganet, Zeidane, Arnau Solà, Miku, Arnau Ortiz

Gols: 0-1, Dani Vega (minut 13); 1-1, Guillèrmo (minut  22); 2-1, Pablo Fernández (minut 46); 3-1, Joan Oriol (minut 50); 3-2, Arnau Martín (90+3)

Targetes grogues: Pedro León (minut 17); Aguza (minut 20); Marc Àlvares (minut 24); Pablo (minut 57); Marc Montalvo (minut 75); Bonilla (minut 77); Pedro del Campo (miut 81); Josema (minut 86); Tirlea (minut 88); Joao Costa (minut 90+5)

Observacions: S’ha guardat un minut de silencia en memòria del que va ser president de la secció de futbol grana en el període 1976-1981, Josep Maria Dalmau i Casanovas