.

Lago Júnior ha obert la llauna amb un golàs des de fora de l'àrea. Foto: Tarragona21

Lago Júnior ha obert la llauna amb un golàs des de fora de l’àrea. Foto: Tarragona21

Per la via directa. A la primera. En la primera ocasió que ha tingut en el play off, el Nàstic ha aconseguit el gran somni de tornar a la Segona A després d’haver jugat tres temporades a la Segona B. El seu triomf en la tornada del play-off davant l’Osca per 3 a 1 ha certificat l’ascens de l’equip que entrena Vicente Moreno. En l’anada el resultat havia estat d’empat a 0.

L'entrenador del Nàstic, alçat pels seus jugadors. Foto: tarragona21

L’entrenador del Nàstic, alçat pels seus jugadors. Foto: tarragona21

Dos gols en 13 minuts a la segona part, amb un primer golàs de Lago Júnior, han donat gairebé per sentenciat un encontre que a la primera part ha mantingut la incertesa amb l’empat a zero.

L'afició del gol de muntanya ha desplegat un mosaic. Foto: Tarragona21

L’afició del gol de muntanya ha desplegat un mosaic. Foto: Tarragona21

En la primera meitat el jugador més perillós ha estat Rayco. En el minut 17, no ha pogut rematar bé en la primera jugada ben trenada del seu equip. Dos minuts més tard, el xut del davanter ha anat centrat a la porteria de l’Oscar. Entre mig d’aquestes dues jugades, Fran Mérida ha enviat un xut de falta al travesser de la porteria local en la millor ocasió visitant.

El segon temps ha començat molt bé. Un xut de Lago Júnior des de fora de l’àrea en el minut 47 ha tocat en els dos pals de la porteria de l’Osca abans de travessar la línia de gol. El Nàstic ha fet el segon gol en un cop de cap de David Rocha en el minut 59. Tot just servir de mig camp, el partit s’ha escalfat. Manolo ha trepitjat l’autor del segon gol i ha estat expulsat.

Els aragonesos, tot i estar amb un jugador menys, han avançat línies buscant capgirar el resultat. Amb el seu rival obert a l’atac, Marcos ha recuperat una pilota en el mig del camp per tancar el partit amb un autèntic golàs en el minut 80. Ja en el temps de descompte David Mainz ha marcat el definitiu 3 a 1.

Els grana han celebrat la victòria a la gespa i al vestidor. L’afició ha saltat al camp només acabar-se el partit i han seguit la festa de l’ascens grana tres anys després de perdre la categoria.

FITXA:

Nàstic: Reina, Xisco Campos, Xavi Molina, Pablo Mari, Mossa, Manolo Martínez, Rocha, Giner (Cristobal), Lago (Xisco Muñoz), Rayco (Marcos) i Azkorra

SD Huesca: Dani Jimenez, Aythami (Tyronne), Scardina (Jose Gaspar), Carlos David, Morillas, Manolo, Iñigo Ros, Fran Merida, David Mainz, J.Camacho i Juan Esnáider (Pallarés).

Àrbitre: Aitor Gorostegui Fernández. Targetes Grogues: Pablo Marí, Manolo Martínez, Azkorra, Cristobal i Xisco Muñoz pel Nàstic i Carlos David per la SD Huesca.  Targeta Vermella: Manolo Sánhez (SD Huesca)

Estadi: Nou Estadi 13.791 espectadors.