.

Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 3 de juliol un home de 29 anys i veí de la Pobla de Mafumet com a presumpte autor de deu delictes de robatori amb força en pàrquings i trasters de Torredembarra.

El detingut coaccionava el seu entorn sentimental -bàsicament les seves parelles- perquè vengués el material sostret a l’àmbit metropolità o al País Valencià. A l’individu també se li imputa un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat, ja que en la seva fugida amb cotxe per evitar ser arrestat va intentar atropellar un agent dels mossos -que va quedar ferit en una cama-, i un altre delicte contra la seguretat del trànsit, en no disposar el detingut de carnet de conduir.

La detenció és el resultat d’una investigació oberta durant el mes de març quan es va detectar un augment dels robatoris amb força comesos en pàrquings i trasters d’edificis de Torredembarra. Durant la fase d’investigació es va esbrinar que els objectes sostrets es venien majoritàriament a Barcelona i també a poblacions del País Valencià. Concretament, alguns objectes es van poder recuperar a Sabadell (Vallès Occidental) i van ser retornats als seus legítims propietaris.

El dia 1 de juliol els Mossos van muntar un dispositiu policial al Morell per tal de detenir al presumpte autor dels robatoris, però aquest va detectar la presència policial i es va poder escapar amb un vehicle. Durant la fugida va ferir un agent i el va intentar atropellar colpejant-lo amb el cotxe a la cama. Dos dies després, se’l va tornar a localitzar a l’interior d’un edifici del Morell. Finalment, i tot i que l’home va intentar escapolir-se per la claraboia del terrat, se’l va detenir.

Deu robatoris

Al detingut se li imputen deu robatoris amb força comesos des del març fins al maig en pàrquings i trasters d’edificis de Torredembarra. En tots els casos el lladre sostreia qualsevol objecte de valor que trobava als trasters. La investigació policial ha posat al descobert que el detingut coaccionava persones del seu entorn sentimental per tal que venguessin a tercers els objectes que sostreia, i així dificultar el treball policial. Si aquestes persones es negaven, les amenaçava i coaccionava fins que assolia el seu propòsit. Per aquest motiu, també se li inculpa tres delictes de coaccions.

El detingut, que tenia nombrosos antecedents, va passar a disposició judicial el dia 6 de juliol al jutjat d’instrucció i primera instància núm.1 de Tarragona i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.