.

.

TOTS 21

Moussa Oukabir, el germà (menor d’edat) d’un dels detinguts per l’atemptat de les Rambles de Barcelona, ​​és el presumpte autor de la massacre de Barcelona.

Les forces de seguretat consideren que Moussa Oukabir, un jove germà (menor d’edat) d’un dels detinguts per l’atemptat de les Rambles de Barcelona, ​​és el presumpte autor d’aquesta massacre i l’estan buscant. Així ho han manifestat fonts policials a l’agència EFE, que han insistit en la hipòtesi que Oukabir fos l’autor de l’atropellament amb una furgoneta que va causar la mort de 13 persones i ferides a gairebé un centenar.

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir després de l’atemptat a Driss Oukabir, germà gran de l’buscat i les dades del corresponien a la persona que va recollir una furgoneta Fiat de color blanc, amb matrícula 7086JWD i llogada a l’empresa Telefurgo, a Santa Perpètua de Mogoda, a la província de Barcelona. Els investigadors intenten determinar si Driss va tenir algun tipus de participació o si la seva documentació va ser utilitzada pel seu germà.

Moussa Oukabir tenia ahir un compte de Facebook oberta -que la xarxa social va tancar després- on afirmava que era d’Eivissa, vivia a Ripoll, estudiava a la Universitat de Barcelona i treballava per a Coca-Cola, encara que aquestes dades, excepte el de la seva residència , puguin ser inventats. Sempre segons mostrava el seu compte personal, Moussa havia estat recentment a Barcelona, ​​Eivissa i Yecla, a part de Brasil. Entre els gustos del presumpte autor de l’atemptat en aquesta xarxa social apareixien multinacionals com Starbucks, Nike o Coca-Cola.

Moussa Oukabir també comptava amb un compte en l’aplicació de preguntes i respostes Kiwi, que va cridar @moussastreetboy, tot i que les seves últimes informacions són de fa dos anys. Una d’aquestes preguntes realitzada per un dels usuaris va ser “En el teu primer dia com a reina / rei absoluta del món, què faries?”, Al que el jove va contestar: “Matar els infidels I només deixar a musulmans q segueixin la religió”.

Doble nacionalitat

Els dos germans estan registrats al consolat marroquí de Girona. Segons han explicat a Efe fonts oficials marroquines que van demanar l’anonimat, els dos germans estaven registrats al consolat d’aquesta ciutat espanyola, i tenen una “doble nacionalitat”, suposadament marroquina i espanyola. Aquesta és tota la informació que ha transcendit fins al moment sobre els germans Oukabir al Marroc, el seu país d’origen, sense que es conegui encara amb exactitud si havien nascut al Marroc oa Espanya, encara que sí se sap que portaven molts anys residint a Catalunya.