.

.

TOTS 21

Imatge de la concentració. Foto: Unió de Pagesos

Veïns i representants dels ajuntaments de Catalunya han participat, aquest dimecres, en la convocatòria feta pel sindicat Unió de Pagesos i les entitats municipalistes Associació de Micropobles de Catalunya (AMC), Associació Catalana de Municipis (ACM) i Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per tal d’exigir el retorn als pobles i ciutats dels béns històrics i culturals immatriculats per la jerarquia de l’Església catòlica.

Els manifestants s’han concentrat davant les portes de l’església de Sant Andreu de Maians, al terme de Castellfollit del Boix (Bages), un lloc simbòlic ja que es tracta d’un dels béns immobles immatriculats pel Bisbat de Vic, tal i com van denunciar els convocants el passat dia 11 de febrer. Durant l’acte, la trentena d’assistents han lluït una pancarta en la que s’hi podia llegir ‘A Déu el que és de Déu i al poble el que és dels pobles’.

La concentració del Bages s’ha inclòs dins la sèrie de protestes que la coordinadora estatal ‘Recuperando’, que agrupa afectats per aquesta problemàtica d’arreu del territori espanyol, du a terme aquest dimecres per reclamar al govern central el compliment del compromís inclòs en el seu programa de govern d’impulsar modificacions legislatives per tal de revertir les immatriculacions de la cúpula eclesiàstica. Així, a banda de a Catalunya, també s’han fet manifestacions a d’altres punts com ara Gijón (Astúries), Saragossa (Aragó), Granada (Andalusia), Múrcia (Regió de Múrcia), Palència (Castella i Lleó) i Madrid (Comunitat de Madrid).

Amb la manifestació d’avui, els convocants també han fet sentir de nou la seva veu per tal de demanar a les administracions catalanes i estatals un recompte exhaustiu i professional dels béns immatriculats atès que els llistats publicats fins el moment són, alerten, clarament incomplets. Per això, el sindicat i les tres entitats, que representen tots els ajuntaments d’arreu del país, reclamaran de nou al Parlament català la publicació de les notes simples dels registres de la propietat per descobrir la dimensió real de les immatriculacions a casa nostra.

Redacció