.

L'alcalde, signant el conveni amb el secretari d'Ocupació, Ramon Bonastre

Entre 3.500 i 4.000 voluntaris dels Jocs del Mediterrani de 2017 podran fer formació en diferents disciplines amb una titulació certificada de manera que puguin seguir treballant un cop finalitzin els Jocs del Mediterrani, que tindran lloc a Tarragona en 2017.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, han signat aquest matí un conveni per desplegar, a partir d’enguany i fins a 2017, polítiques actives d’ocupació a la ciutat en el marc dels Jocs. A l’acte també hi ha assistit el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, el tarragoní Joan Aregio.

L’alcalde ha titllat la signatura del conveni “d’acte trascendental”, “importantíssim” per al projecte 2017, i ha destacat que es tracta “del primer cop” que en uns Jocs es desenvolupa un programa d’aquestes característiques.

L’acord permetrà que el Departament d’Empresa i Ocupació i l’Ajuntament concretin anualment les polítiques a desenvolupar. La Generalitat destinarà enguany 250.000 euros al pla, i l’Ajuntament, entre 50.000 i 100.000 euros. Les accions quedaran emmarcades en els àmbits dels idiomes, hostaleria i turisme, comerç i màrqueting, electricitat i electrònica, activitats físiques i esportives, administració i gestió, sanitat i voluntariat. Els voluntaris podran cursar més d’un estudi. Tant la seu (Tarragona) com les subseus realitzaran aquestes activitats. Actualment hi ha 1.300 voluntaris olímpics.

També es realitzaran pràctiques no laborals per complementar les accions de formació, que consistiran en la participació en activitats d’organització d’esdeveniments, especialment de caire esportiu.

El conveni també contempla accions destinades a la promoció econòmica, donar suport al teixit emprenedor i al desenvolupament local a Tarragona. Així, es faran accions de promoció de la Formació Professional i l’ocupació mitjançant la celebració d’una fira anual. Totes les accions formatives es programaran com a complement dels itineraris professionals del voluntariat amb la finalitat d’aportar un valor afegit.