.

84 sirenes sonaran en 37 municipis de Catalunya

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) durà a terme el proper dijous, 16 de novembre, la prova de so de la xarxa d’alarmes adscrites al Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (Plaseqcat). En aquest exercici sonaran 84 sirenes  d’avís a la població  per accident químic  a 37 municipis  de Catalunya.  Serà una prova per a què tots els ciutadans en coneguin el so. A més, les proves de sirenes són necessàries per avaluar la cobertura acústica de les sirenes i per provar el funcionament dels equips i el sistema d’activació.

La xarxa d’avisos general d’alarmes i comunicacions de protecció civil és el  sistema de gran abast d’avís a la població que contempla el Plaseqcat en les  poblacions que, hipotèticament, poden quedar afectades per un accident químic . Aquest exercici forma part de tot un seguit de proves de sirenes que es fan de  forma conjunta i periòdica a tot Catalunya, amb l’objectiu de conscienciar la  població d’aquests tipus de senyals d’avís i minimitzar el temps de resposta.

Els municipis que participaran en el simulacre són: Flix, Tortosa, Constantí, Perafort, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vilallonga del Camp, Els Garidells, Els Pallaresos, Tarragona, La Canonja, Vila-seca, Salou.

Els sons de les sirenes d’inici i final d’alarma es poden trobar a la  pàgina web: www.gencat.cat/interior/riscquimic. El dia de la prova de sirenes es podrà fer el seguiment a través del compte de twitter de la Direcció General de Protecció Civil:@emergenciescat.