.

.

TOTS 21

Fira de l'Ocupació de Tarragona. Foto: Cedida

Fira de l’Ocupació de Tarragona. Foto: Cedida

La darrera edició de la Fira de l’Ocupació de Tarragona, organitzada per la Cambra el passat 16 de març al Recinte Firal de Tarragona, va batre rècords tant en nombre d’empreses participants, 75, com en visitants, 3.500.

A l’espera de com es materialitzin i fructifiquin els contactes en els propers mesos, la Cambra de Tarragona ha fet balanç. En aquest es posa de manifest que els inputs del dia de la fira van ser, efectivament, molt bons més enllà de l’afluència de públic i nombre d’estands.

De fet, set de cada 10 empreses confirmen que ja han tancat contractes laborals en base a les entrevistes realitzades i els contactes aconseguits. Com a resultat dels 85 currículums , de mitjana, que va rebre cada empresa.

Amb aquestes xifres a la mà no sorprèn gens que un 90 per cent de les empreses assistents confirmin, segons una enquesta interna,  que a la propera edició hi tornaran a ser i que hagin valorat la fira amb un 9,10.

La fórmula de la Fires de l’Ocupació de la Cambra, que són la principal plataforma laboral del sud de Catalunya, és ben senzilla: posar en contacte a empreses que necessiten contractar amb persones que busquen feina o volen canviar la que ja tenen.

La minuciosa tasca d’organització per posar en contacte a les parts i fer-ho en un format àgil i en un espai físic ben estructurat, que afavoreix els contactes, reunions i intercanvis d’informació, explica l’èxit d’aquesta iniciativa.

A més dels estands de les empreses participants, els assistents a la fira també es van trobar amb dos espais de formació i divulgació, atesos per formadors especialitzats.

La vuitena edició de la Fira de l’Ocupació de Tarragona va ser una iniciativa de la Cambra de Tarragona amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat, Port de Tarragona, AEHT, Tarragona Impulsa, Asesa, Garantia Juvenil, Cambra d’Espanya, Ministeri de Treball i Economia Social i la Unió Europea. I la col·laboració de l’URV, Generalitat de Catalunya  i Bic Graphic.