.

Aquest dilluns han començat les activitats d'estiu.

Aquest dilluns han començat les activitats d'estiu.

Avui dilluns 23 de juny, més de 500 infants han començat les activitats educatives i lúdiques dels casals d’estiu que organitza la Fundació Pere Tarrés per encàrrec de l’Ajuntament de Tarragona-IMSST. Aquestes activitats van dirigides a nens i nenes d’entre 3 i 12 anys i estan pensades perquè els infants puguin gaudir del temps de vacances d’estiu al mateix que aprenen i que els seus pares i mares puguin conciliar plenament la seva vida laboral i familiar.

“Com a novetat enguany, i per primera vegada, també es fa un casal a l’Escola Bressol La Taronja amb infants d’1 i 2 anys”, ha destacat el tinent d’alcalde de Serveis Personals Javier Villamayor.

La Fundació Pere Tarrés ha becat el mes de casal d’una trentena d’infants en situació vulnerable perquè puguin participar en les activitats. A més, proporciona els monitors de menjador gratuïtament de dos casals d’estiu, donades les necessitats socioeconòmiques del barri. Aquests accions s’inscriuen dins de la campanya solidària “Ajuda’ls a créixer” que pretén que tots els nens i nenes tinguin les mateixes oportunitats de gaudir de colònies i casals d’estiu i que no es quedin sense gaudir d’aquesta experiència tan enriquidora per les dificultats socioeconòmiques de les seves famílies.

“Els casals, que es realitzaran fins al 25 de juliol, es presenten com una alternativa per gaudir de les vacances escolars en un entorn proper i conegut.  Durant el transcurs d’aquestes activitats, els monitors treballaran aspectes com la participació en el grup, la diversió, la integració en el grup i l’educació en valors”, explica el tinent d’alcalde, Javier Villamayor.

Les propostes pedagògiques que realitzarà la Fundació Pere Tarrés per als 10 casals de l’Ajuntament de Tarragona estaran centrades en el món del pirates i en el del cine. A l’abordatge són les activitats pensades per als petits d’entre 3 i 6 anys que es posaran a la pell de pirates i viuran aventures d’allò més emocionants. D’altra banda, el cinema cobrarà protagonisme en les activitats “ 1,2,3… ACCIÓ” pensades per als nens i nenes d’entre 7 i 12 anys, que al final del casal tindran l’oportunitat de presentar els seus propis curtmetratges.