.

Els boletaires van elaborar un castell de bolets, com a homenatge a totes les colles castelleres de Catalunya en el dia de Santa Úrsula. Fotos: Ajuntament

 

L’entitat local Tocats del Bolet ha mostrat uns 200 exemplars en reproduccions en miniatura del seu hàbitat natural

 

Un castell de bolets i la tradicional degustació van complementar l’esdeveniment

 

Aquest cap de setmana, els bolets han estat els protagonistes al Morell amb la XXVI Exposició de Bolets. Un esdeveniment organitzat des de l’entitat Tocats del Bolet, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Morell, que aquest any s’ha recuperat després de dos anys d’aturada forçada per la pandèmia.

L’acte, totalment consolidat, ha tornat amb algunes novetats, com ara un canvi d’ubicació. Així, el Centre de Serveis per a la Gent Gran del municipi ha estat l’escenari de la mostra, per on ha passat al voltant d’un miler de persones i on s’han pogut veure uns 200 exemplars micològics en reproduccions en miniatura del seu hàbitat natural, procedents del Pirineu català i de Terol, entre altres indrets. Com és habitual, s’han inclòs tant espècies comestibles com no comestibles, a fi que els visitants puguin aprendre a distingir-los. I el pati del mateix Centre de dia ha acollit la tradicional degustació de diumenge al migdia, en què s’han servit pràcticament 500 racions amb els bolets com a ingredient principal.

A més, i tenint en compte que l’exposició ha coincidit amb Santa Úrsula, els boletaires van elaborar un castell de bolets, com a homenatge a totes les colles castelleres de Catalunya.

Un cap de setmana de cultura i gastronomia amb el qual els Tocats del Bolet estan més que satisfets, i que els fa pensar ja en una pròxima edició que qualsevol aficionat als bolets marcarà en vermell al calendari.

Redacció