.

.

TOTS 21

Un grup de periodistes a Reus. Foto: Cedida

Un grup de periodistes a Reus. Foto: Cedida

Un total de 378 periodistes especialitzats en turoperació han conegut la nostra ciutat de la ma de Reus Promoció en el decurs de l’any 2022. En aquest sentit, Reus Promoció ha organitzat un total de 8  viatges de premsa i 29 viatges de familiarització per a turoperadors i agents de viatges de 10 països perquè coneguin els principals atractius turístics de la ciutat. D’aquests 378 profession als, 39 es dediquen a la comunicació de viatges (periodistes, bloggers i prescriptors especialitzats en informació de turisme, cultura, enogastronomia i tendències) i 339 representants d’agències de viatge, touroperadors i webs de tiqueting. La majoria de visites s’han vehiculat d’acord amb el Patronat de Turisme de la Costa Daurada, l’Agència Catalana de Turisme i la Taula de Creuers del Port de Tarragona.

Per a Montserrat Caelles, regidora de Promoció de Ciutat «Precisament, aquests darrers mesos el fruit de les visites d’aquests prop de 400 professionals del periodisme especialitzat i dels agents de viatges s’està evidenciant als nostres carrers i places amb l’augment dels visitants a Reus. És evident que la promoció de ciutat feta pels nostres serveis està en el bon camí»

A mitjans d’aquest mes de novembre s’ha tancat la programació de visites de familiarització programades a Reus, que van tenir com a reclams principals de visita a la ciutat el patrimoni modernista, la figura de Gaudí, el vermut de Reus i les compres. En aquest sentit, els mitjans participants en aquestes visites han descobert principalment el Gaudí Centre, la Ruta del Modernisme, l’Estació Enològica, el Vermut de Reus i l’oferta de shopping, gastronomia i restauració de Reus.

Pel que fa a les visites organitzades per a mitjans de comunicació, bloggers i influencers la seva procedència ha estat molt diversa. Dues accions estaven focalitzades en el mercat alemany, 1 al francès, 1 al mercat austríac, 1 al britànic i 3 a l’irlandès.

Cal remarcar el press trip de premsa cultural francesa i la comissària de l’exposició al Museu d’Orsay de París, amb motiu de l’obertura de l’exposició sobre Gaudí.

Quant als viatges de familiarització per a turoperadors i prescriptors turístics, al llarg del 2022 s’han realitzat 29 visites a la ciutat: 4 per a turoperadors britànics, 2 per a alemanys, 14 per a guies i agències catalans i espanyols, 2 per a agències de França, 3 per agents Britanics i finalment 4 per agents irlandesos. En total, van participar en aquestes accions 339 professionals d’oficines de turisme, guies turístics, agents de viatges i turoperació.