.

.

TOTS 21

Imatge de l’acte de suport als encausats dut a terme aquesta tarda a Tarragona.

El jutjat d’instrucció número 2 de Tarragona ha citat a declarar un total de 39 persones investigades per un suposat delicte contra la seguretat del trànsit per les mobilitzacions de la vaga del 8-N al territori. Els afectats són de setze municipis diferents i hauran de comparèixer els dies 14, 18, 21, 25 i 28 de maig. Segons ha explicat l’advocat Carles Perdiguero, aquesta nova “causa general” deriva d’un atestat de la policia espanyola arran de les protestes registrades aquell dia, en què es van convocar marxes lentes en vies com l’A-27 i l’AP-7. El lletrat ha denunciat que moltes de les persones investigades “no es trobaven al lloc dels fets” i que, en alguns casos, l’atestat detalla “la seva afiliació política, on militen o els casals on participen”. Perdiguero ha avançat que demanaran l’arxivament de la causa i ha lamentat que s’intenti “un triple salt mortal jurídic” contra la participació “en una vaga convocada legalment”.

Desenes de persones s’han aplegat aquest dijous a la tarda a les escales del Palau de Congressos de Tarragona per denunciar el que consideren “un nou cas de repressió i de persecució política i judicial”. L’advocat Carles Perdiguero, que representa una trentena d’investigats, ha criticat que s’utilitzi el dret penal “de manera elàstica” i d’una forma “que no correspon”, atès que els investigats estan emparats pels drets de protesta i de vaga.

Aquesta causa, que se suma a les que ja hi ha obertes per l’1-O o la vaga del 3-O, afecta de moment a un total de 39 persones de diversos municipis del Camp de Tarragona. Totes elles estan investigades per un suposat delicte contra la seguretat del trànsit, tot i altres jutjats catalans han arxivat procediments per causes similars per delictes de desordres públics. Durant les declaracions estan convocades concentracions de suport davant els jutjats de Tarragona.

ACN