.

L’àrea de Serveis Culturals, amb la Biblioteca Pública Municipal, i la regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou, a través del Club Xic’S, ha organitzat un conjunt d’activitats i tallers en línia, per poder celebrar la Diada de Sant Jordi, el 23 d’abril, en família, d’una manera adaptada a les circumstàncies actuals de pandèmia.

En aquest sentit, aquest proper divendres, 23 d’abril, a les 10 h, es publicarà a les xarxes socials de Serveis Culturals i de la Biblioteca la Guia Virtual d’Autors Locals; i, a les 12 h, es descobrirà la llegenda de les gestes de Sant Jordi i Santa Jordina, a través de la narració en línia del conte “La Batalla de Santa Jordina”, a càrrec de Trivium. Es podrà gaudir d’un altre passi virtual del contacontes, dissabte, 24 d’abril, a les 12 h.

Durant tot el dia 23, la regidoria d’Infància, a través del Club Xic’S, anirà publicant a les xarxes socials diferents tallers i sorpreses, com, per exemple, el mètode de creació d’un drac de Sant Jordi en paper; crear un punt de llibre amb forma de drac; pintar una rosa, o fer un drac amb gomets.

També es podrà descarregar, a través del programa elaborat per l’Ajuntament, un document, que, un cop imprès i retallat, permetrà vestir de drac, princesa o cavaller les mascotes del Club Xic’S, el Rocky i la Confetina.

Així mateix, des d’avui dilluns, dia 19, i fins al 22 d’abril, es podrà jugar a l’edició especial del bibliOjOc: Propostes literàries en format de bibliOjOc’, amb preguntes a partir d’una pista de text o d’imatge sobre el món dels llibres i la lectura, per descobrir novetats literàries per obsequiar aquest Sant Jordi. Aquestes pistes es publicaran, cada dia, de dilluns a dijous, a les 10 h del matí, a les xarxes socials de la Biblioteca. El guanyador/a podrà escollir un títol d’entre les propostes jugades i recollir-lo el divendres, dia 23.

També, durant aquests dies, del 19 al 22, també es podrà gaudir del joc de contacontes ‘Dixit’, en versió online adaptada. Cal recordar que el Dixit és un joc de taula que fomenta la imaginació i la creativitat, a través de la figura central del contacontes, a partir de cartes il·lustrades i pistes, en aquest cas, en forma de fragments de contes. El guanyador/a també podrà recollir a la Biblioteca el seu llibre, el dia de Sant Jordi, 23 d’abril.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat la seva satisfacció “pel treball i esforç d’ambdues àrees en l’elaboració d’aquest programa ludicofestiu, que contempla activitats durant tota la setmana, i, especialment, durant la Diada de Sant Jordi, per tal que els nens i nenes de Salou puguin gaudir de la celebració, d’una manera adaptada, per la situació actual que vivim”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “des de l’àrea, la nostra voluntat és apropar la ciutadania de Salou al món de la lectura, i la Diada de Sant Jordi és una gran oportunitat per aconseguir que els més petits de la casa puguin endinsar-se en aquest univers immens, a través de l’oci”.

Així mateix, la regidora d’Infància, Julia Gómez, ha explicat que “els tallers infantils que hem preparat des del Club Xic’S permeten que els infants puguin deixar volar la seva imaginació i descobrir noves maneres de fer servir els materials que tenen al seu abast a l’hora de fer creativitats, com pot ser el cartró, les cartolines o els gomets, entre molts altres”.

Totes les activitats es podran seguir a través de les xarxes socials de Serveis Culturals, la Biblioteca de Salou, i la regidoria d’Infància (Club Xic’S):

  • Àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou: a Facebook, @SalouCulturaiFestes; i a Instagram, @saloucultura
  • Biblioteca de Salou: a Facebook, @bibliotecadesalou; a Twitter, @bibliosalou; i a Instagram, @bibliosalou
  • Regidoria d’Infància de l’Ajuntament de Salou (Club Xic’S): a Facebook, @salou.xics; a Twitter, @xicssalou; i a Instagram, @clubxics

Redacció