.

La màxima va ser de 33,1 graus

La màxima va ser de 33,1 graus

La ciutat de Tarragona va enregistrar dimarts, 21 d’octubre, temperatures plenament estiuenques. La màxima va ser de 33,1 graus, la més alta que s’ha enregistrat mai a la capital tarragonina durant l’octubre. Tot plegat a causa d’una massa d’aire càlid provinent del nord de l’Àfrica que va provocar que entre el divendres 17 i el dimarts 21 d’octubre l’ambient hagi estat molt càlid per l’època a Catalunya, amb registres de temperatura màxima entre 5 i 10 graus superiors als valors normals per a aquest mes. De fet, el mateix dimarts 21 els termòmetres marcaven a Alcanar els mateixos 33,1 graus que a Tarragona, el que significa la xifra més alta de l’any en aquest punt del Delta de l’Ebre.

La massa d’aire càlid africà va fer que el dissabte 18 d’octubre s’arribés a 32,9 graus a Vinebre (Ribera d’Ebre), al pla de Lleida i a alguns punts del pla del Bages. L’endemà es va arribar a 32,3 graus als Alamús (Segrià). I el dilluns es van tornar a superar els 30 graus a diversos sectors de l’interior i del prelitoral, especialment a la meitat sud del país.

Però el dia de temperatures més altes va ser el dimarts 21 d’octubre, quan a Tarragona i a Alcanar (Montsià) es van assolir els 33,1 graus. Al litoral valencià la temperatura màxima encara va ser més elevada, amb registres puntualment superiors als 35 graus al voltant de la ciutat de València.

Cal destacar que a la ciutat de Tarragona es disposa de dades de diverses estacions manuals a partir del 1913 que cobreixen bona part el segle XX i fins ara no s’hi havia mesurat mai una màxima tan elevada en un mes d’octubre.