.

La barca sense tripulant arribant a la platja d’Altafulla, plena de banyistes. Captura d’imatge del vídeo de TV-3.

La història d’aquest diumenge necessitaria un muntatge paral·lel, com les grans epopeies explicades pel cinema clàssic. Un vaixell sense tripulant, una persona desapareguda al mar, una sèrie de coincidències a quilòmetres de distància i un final feliç inesperat. Un bon guió superat per la realitat i una mostra de la validesa de la teoria de la causalitat per damunt de la casualitat.

Diumenge passat cap a les 13.30 hores els banyistes de la platja d’Altafulla van veure com una embarcació encallava als seus nassos. Socorristes i policia local van activar-se i van descobrir que no hi havia tripulant. Una repetició dels misteris dels vaixells fantasma tant en voga a la literatura marítima. El misteri va començar a prendre forma quan es va consultar la documentació existent dins de l’embarcació. El paperam donava a entendre que el tripulant, un home de 73 anys, havia sortit de bon matí a pescar sol des del port de Torredembarra. A partir d’aquesta informació es van posar en marxa tots els serveis de socors dels equips de Salvament Marítim i la Guàrdia Civil.

Xavi Basco, patró del Toliña, en declaracions a TV-3.

Mentrestant, i a quilòmetres de distància, el Xavi Basco havia tingut problemes per poder fer-se a la mar per un dia de pesca amb els amics. El patró del Toliña explicava a TV-3 que va haver de posposar la sortida fins a la tarda. “Havíem sentit ja que havia desaparegut un home, i això ens obligava a estar atents”, explicava als micròfons de la televisió catalana. I tot just quan tornaven a port, poc abans de les nou del vespre, “vam veure una cosa estranya que es movia. Vam pensar que era boia, però de sobte vam entendre que era la persona que estaven buscant”.

Moment del rescat extret del vídeo fet públic per TV-3.

Basco i els seus amics van llançar un salvavides i el van aconseguir pujar a la seva barca. El van trobar a una milla de la costa, deshidratat però conscient. “L’únic que es va dir en un primer moment va ser ‘coca-cola’. Després ens va explicar que s’havia salvat fent el mort durant vuit hores”, afegia Basco a TV-3, reconeixent que “vaig entrar al port plorant perquè una cosa com aquesta només passa un cop cada tres vides”.

Cliqueu aquí per poder veure la notícia i el vídeo del rescat publicat per TV-3.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */