TOTS 21

Foto de la visita a Vorey i Saint Vincent, dos pobles veïns

Foto de la visita a Vorey i Saint Vincent, dos pobles veïns

Un grup de 30 veïns i veïnes de Creixell han estat a França per participar en el viatge d’agermanament amb les viles franceses de Vorey sur Arzon i Saint Vincent, al departament de l’Alt Loira de la regió de l’Auvergne.

S’hi han estat durant quatre dies. Creixell està agermanada amb Vorey sur Arzon des de l’any 1990. Aquest viatge ha servit per commemorar la celebració del 29é aniversari. L’agermanament amb Saint Vincent es va fer l’any 2000 amb la qual cosa enguany s’ha celebrat el 19é. Aniversari.

Vorey i Saint Vincent són dos pobles veïns. En aquest viatge hi ha participat també l’alcalde de Creixell, Jordi Llopart. Els membres de l’expedició creixellenca es van allotjar a les cases particulars de les famílies franceses agermanades. Durant l’estada es van fer diferents actes culturals i institucionals. També hi va haver l’intercanvi d’obsequis entre els municipis agermanats així com els parlaments protocolaris dels representants polítics dels tres municipis. Així mateix, les famílies creixellenques van  rebre un obsequi de les famílies franceses.

Els hi van donar un bastó de peregrí de Sant Jaume, ja que a la vila propera de Le Puy en Velai, capital de la comarca de Vorey, és d’on surt la Via Podensis del Camí francés de Sant Jaume. L’expedició creixellenca va visitar el Museu de les Dalles i una fàbrica de xocolata. També s’han fet àpats de gemanor i degustacions de diferents productes tradicionals de la gastronomia francesa.