.

El sector de la construcció promet créixer durant el 2019

El sector de la construcció promet créixer durant el 2019

Cèdules d’habitabilitat, llicència d’activitat, reforma o taxació són termes que han experimentat un increment espectacular a les recerques online dels tarragonins aquest últim any, un fet que evidència que els ciutadans comencen a pensar en fer obres a casa, llogar els seus habitatges, saber quin valor té el seu pis o obrir nous negocis.

Així es desprèn d’un extens estudi elaborat pel Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) que compara les recerques fetes a través del portal Obres amb Garantia entre els anys 2017 i 2018. L’augment més notable el trobem quan es busca el terme “cèdula d’habitabilitat” perquè l’any passat el van buscar més de 22.000 tarragonins, un augment del 425% respecte l’any anterior.

La ciutadania s’interessa molt més que abans en conèixer tot allò relacionat amb el sector de la construcció i la seva activitat. Quasi 14.000 persones van buscar la paraula “taxació” al llarg de l’últim any, més de 17.000 van fer la recerca de “reforma” i més de 3.100 van optar pel terme “llicència d’activitat”. Aquestes dades analitzades a través del portal Obres amb Garantia són molt vàlides perquè aquesta eina del COAATT rep milers de visites i consultes anualment i és el principal referent de recerques relacionades amb obres, gestions i tràmits relacionats amb els serveis de construcció que ofereixen, a través del propi portal, els aparelladors i arquitectes tècnics.

Aquest augment de les recerques online, que en global suposa un 60% de creixement de l’interès de la població durant els últims dos anys, evidencia també que l’inici de la lenta recuperació econòmica que s’està experimentant a nivell estatal ha portat cert optimisme.

Una davallada molt lleugera de cerques online a remarcar, ha estat la relacionada amb la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) tot i que aquesta respon, amb tota seguretat, a la informació que ha arribat sobre aquest tema a la societat en general per altres vies i al fet que els darrers anys s’han fet moltes més ITE que abans.

El portal www.obresambgarantia.com és un lloc web on els usuaris poden aconseguir fàcilment fins a 3 pressupostos per realitzar serveis relacionats amb la construcció amb totes les garanties professionals, ja que són oferts per arquitectes tècnics titulats, certificats i assegurats. Actualment acumula ja gairebé 1.500 sol·licituds de diferents intervencions que han demanat els usuaris i que han implicat uns 3.200 pressupostos enviats per diferents arquitectes tècnics col·legiats al COAATT.