.

.

TOTS 21

Moment en el qual el nou carilló cobrava vida per primer cop. Foto: Mauri / Ajuntament de Tarragona

“Avui neix una nova icona de Tarragona”, assegurava puntualment la regidora de Comerç i responsable d’ESPIMSA, Elvira Ferrando, durant la inauguració del rellotge carilló del Mercat Central aquest migdia davant de prop d’unes dues-centes persones. L’artilugi acabat de nèixer s’ha de sumar “a la barana del Balcó, la silueta de la Catedral i a l’sky-line de la Muralla” i convertir-se, a més, en punt de reunió tant dels ciutadans com dels turistes.

Pel que fa als primers Ferrando ha confirmat que es recuperaran les dotze campanades de Fi d’Any a la plaça Corsini per animar la “una festa espontània” que s’hi pugui dur a terme. “Espero que molta gent de Tarragona i d’arreu vinguin a la plaça a gaudir de les Campanades del carilló”, comentava la regidora. Respecte als visitants dels creuers, la intenció és que sigui el Mercat i no pas la plaça de la Unesco com fins ara el punt de trobada dels turistes que vulguin visitar la ciutat amb el Trenet, traslladant les parades a un tram proper de la Rambla Nova. Aquesta petició dels botiguers del centre “l’estem treballant amb la Taula de Creuers i no depén només de mi, sinó també de l’EMT que és qui porta el tema”, ha assenyalat.

“El rellotge és la cirereta del Mercat, un dels monuments més visitats de la nostra ciutat i locomotora del comerç al centre de Tarragona”, afirmava per la seva banda l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros. El batlle treia pit d’un rellotge que, per les seves característiques amb les figures del seguici popular en moviment, “és el primer de Catalunya i el 15è de l’Estat”.

Un instant de la inauguració. Foto: Mauri / Ajuntament de Tarragona

El Nano Capità, l’Àliga, el Gegant, la Geganta, la Negrita i el Lleó tornaran a ballar als sons de l’Amparito Roca aquesta tarda a partir de les 18.00 hores, en el que a la pràctica serà una segona inauguració amb un berenar popular amb pa i xocolata i la confirmació de l’horari dels dos passis diaris programats. L’estiu n’hi haurà un tercer a les 20.00 hores.

A més, divendres durant tot el dia la Companyia teatral La Tal ubicarà un escenari de 64m2 que, en passes de 20 minuts, s’omplirà de personatges que explicaran les seves històries. L’originalitat d’aquest show fa que la gent s’aturi el seu pas per veure en funcionament d’aquest gran rellotge que pretén entretenir-lo mentre gaudeix de les ofertes, promocions i descomptes que ofereixen els comerços en motiu del Black Friday. Els passes de la companyia La Tal seran a les hores següents: 12,10h, 13,10h, 17,10h, 18,10, 19,10 i 20,10 hores.

En la inauguració, el mecanisme del carilló s’ha posat en marxa mitjançant comandaments de la consola Wii, en mans de l’alcalde i altres autoritats. Amb la plaça Corsini plena de ciutadans que han volgut presenciar com s’activava l’element per primer cop, s’ha fet un compte enrere i les portes de sota el rellotge s’han obert. Entre els presents hi havia la Juaqui i la Chari, veïnes de Tarragona, que han quedat “meravellades” amb el carilló. “L’art sempre és art i millora la ciutat”, han apuntat, tot i que expliquen que han sentit crítiques sobre els diners que ha costat o sobre si les figures es movien poc. D’altra banda, la Magda Romero, acompanyada del seu marit i el seu net de només set mesos, ja havia visitat les figures del carilló abans i ara, veient-les en funcionament, ha gaudit de l’experiència: “ha sigut molt bonic”.

L’acte ha comptat amb la presència de la periodista Danae Boronat com a presentadora i amb la participació de la coral del col·legi Joan Roig. Foto: Tarragona21

(Seguirà ampliació)