.

La informació es pot trobar en tres idiomes (català, castellà i anglès) i s’ha extret de publicacions ja fetes en matèria d’història local.

Aquests dies ja s’han instal·lat els darrers monòlits informatius dins de la primera fase del projecte de senyalística dels llocs d’interès turístic i cultural de Torredembarra, que ha dut a terme la Regidoria de Patrimoni amb la col·laboració de les regidories de Turisme i de Via Pública i Manteniment. En total, s’han triat 25 espais de la vila on s’han instal·lat els tòtems informatius, una xifra que es podrà incrementar, així com es podrà actualitzar la informació que contenen.

La regidora de Patrimoni, Núria Batet, ha explicat que Torredembarra disposa d’atractius turístics singulars però s’han detectat mancances en quant a la comunicació directa amb el turista en alguns àmbits. El projecte ha consistit en la creació, disseny i construcció d’un sistema d’estructures fixes de senyalització exterior que contenen dades històriques, geològiques, cronològiques, curiositats, etc.; i també ha comportat el procés corresponent de disseny, creació d’imatge i recerca i redacció de continguts. De moment, els llocs identificats es troben al nucli antic, Baix a Mar, Clarà i façana marítima i els Munts, assenyalant ruta d’indians, cases natals o pairals de personatges il·lustres, edificis emblemàtics. En una segona fase, s’ha pensat incloure la zona del port.

La informació es pot trobar en tres idiomes (català, castellà i anglès) i s’ha extret de publicacions ja fetes en matèria d’història local. Alguns d’aquests plafons, els del Nucli antic, contenen àudios que es poden escoltar a través de codis QR i que s’aniran incrementant més endavant. També s’hi vincularà una pàgina web que permetrà oferir més idiomes i més recursos informatius. En aquest sentit, la regidora Núria Batet ha explicat que els monòlits informatius no supleixen una visita guiada, però sí que donen informació al visitant sobre els indrets més emblemàtics de la vila i també a les persones que viuen a la Torre i tenen curiositat pel seu patrimoni.

La realització d’aquest projecte ha comportat una inversió de 25.760,20 €, dels quals 22.555,45 € els aporta el mateix Ajuntament i els 3.204,75 € restants la Diputació de Tarragona dins de la línia de subvencions per a projectes i activitats culturals i d’interès ciutadà, de caràcter singular de l’any 2017.