.

.

TOTS 21

El 5 de juliol al matí es durà a terme un clean up als Muntanyans i el 12 de juliol es realitzarà el big jump al Pou de la Torre

El 5 de juliol al matí es durà a terme un clean up als Muntanyans i el 12 de juliol es realitzarà el big jump al Pou de la Torre

El regidor de Sostenibilitat, Joan Torras, i el regidor de Joventut, Guillem Pujol, van donar ahir la benvinguda als 24 joves que de l’1 al 14 de juliol participen en el tercer Camp de Treball de la Zona EIN dels Muntanyans. Els participants, d’entre 14 i 17 anys, provenen d’arreu del territori català, i durant l’estada al Camp de Treball s’allotgen a l’escola L’Antina. El Camp l’ha organitzat la Direcció General de Joventut, i està dirigit per l’entitat ecologista GETE-Ecologistes en Acció amb el suport de les regidories de Joventut i de Sostenibilitat.
Ambdós regidors van poder conèixer de primera mà les activitats que hi desenvolupen els joves i que a grans trets consisteixen en descoberta dels Muntanyans pel matí i activitats lúdiques per la tarda i el cap de setmana. Joan Torras i Guillem Pujol van poder conversar amb els joves que els van explicar que entre els treballs ambientals es troben diverses neteges de la zona, amb l’estudi de l’impacte de les burilles i microplàstics a la platja i també les enquestes als banyistes per saber si coneixen l’espai natural i els usos de la platja natural. Cal tenir present que enguany, en el plantejament del camp de treball, es dona una especial rellevància a l’efecte dels residus en el medi natural.
Cal destacar que en aquesta edició també s’han programat dues activitats conjuntes entre els camps de treball del Gaià i el dels Muntanyans. Concretament, el 5 de juliol al matí es durà a terme un clean up als Muntanyans i el 12 de juliol es realitzarà el big jump al Pou de la Torre (finca propietat de l’Ajuntament de Torredembarra al terme municipal de la Riera de Gaià) que és una acció reivindicativa que pretén posar de manifest la importància de la conservació dels rius, acompanyat d’un clean walk, una neteja de l’itinerari  seguit per arribar al Pou de la Torre.