.

Un grup de treballadors que es mostra contrari a la moció del PSC. Foto: Tarragona21

Treballadors de l’Ajuntament de Tarragona han demanat al grup municipal del PSC que retiri la moció que presentarà al proper ple municipal i en la que afirma que el consistori protegirà els funcionaris municipals davant il·legalitats com el referèndum independentista convocat per l’1-O.

Els treballadors han recollit fins ara 130 signatures contra la moció, especialment contra un punt d’aquesta que afirma que el consistori protegirà el funcionariat “perquè no hagin de col·laborar en l’exercici de les seves funcions públiques amb cap iniciativa que no tingui cobertura legal”.

Els empleats municipals s’han dirigit avui a la premsa per demanar al PSC que “no se’ns utilitzi políticament” i se’ls deixi decidir individualment si, fora de les seves funcions i de manera voluntària, volen o no col·laborar en el referèndum, han destacat els portaveus del col·lectiu, Xavier Tolosana i Arantxa Ros.

Els treballadors afirmen que no han aconseguit més signatures (l’Ajuntament té 1.300 empleats) perquè hi ha col·lectius com els interins que mostren temor a fer-ho i perquè les signatures es recullen en horari no laboral.

“No volem atacar el PSC, si aquesta moció la presentés qualsevol altre partit també ens hi mostraríem contraris”, han matisat.

El ple del 21 de juliol debatrà la moció del PSC que es posiciona contra el referèndum de l’1-O i en un dels punts parla de protegir els funcionaris municipals davant iniciatives il·legals.