.

Vista des de la plaça | Foto: Sergi Miró

La segona ronda comença amb una actuació conjunta dels Castellers de Sabadell, que han descarregat cinc vegades aquesta temporada el 5de8; i els Nens del Vendrell amb un 2de8 amb folre, que aquesta temporada l’han descarregat tres vegades. Les dues colles han carregat i descarregat sense problemes.

La primera en solitari és dels Xiquets de Reus amb un 3de9 amb folre. Els de la camisa avellana descarreguen el castell, el qual no descarregaven des del 1996. L’Oriol Siurana, de la colla, eufòric afirma que “és molt important poder descarregar a la TAP 18 anys després d’haver-lo fet per primera vegada aquí”.

Els Castellers de la Vila de Gràcia preparen un 4de9 amb folre, l’aconsegueixen descarregar per tercera vegada en la seva història amb una mica de tremolor. La Colla Vella intenta el 3 de 10 amb folre i manilles. El 2000 el van carregar a la TAP, però no el van poder descarregar. La plaça es queda en silenci i s’ho mira amb atenció. Finalment l’enxaneta aconsegueix carregar-lo per segona vegada en la seva història i al mateix escenari on ho va fer la primera vegada. Oscar Rubio, de la Vella de Valls, content amb el resultat: “teníem el 3de10 a la punta de la llengua i el volíem fer si o si, i, després de 12 anys hem aconseguit carregar. Un somni fet realitat”.

Els segueixen la Colla Jove dels Xiquets de Valls amb un intent desmuntat de 4de9. No és la primera vegada que l’intentaven i ells mateixos, veient una inestabilitat, han decidit no continuar. Després la Colla de Barcelona ha construït un 4de9 amb folre que han aconseguit descarregat. L’execució ha estat magnifica, una estructura molt estable, ha estat una demostració tècnica castellera. Els Castellers de Sants construeix la mateixa estructura però només han pogut carregar, una de les agulles el quart s’ha plegat, els quints no ho han pogut suportar i el castell ha tombat.

Intent de 2de9 amb folre i manilles ha caigut, els hi han faltat segons. A Santa Tecla van carregar-lo més ràpid i, al límit, el van carregar. Avui, el problema que hi ha hagut, és que l’enxaneta ha anat un pel massa lent. A l’alçada de dosos no acabava de pujar i al final el castell ha cedit. Si no hi hagués hagut el moment de dubte. Els Capgrossos de Mataró carreguen un 3de9 amb folre, l’estructura estava una mica oberta però el tronc era ferm, malgrat això el castell ha caigut. Lluís Feliu, ex cap de colla, diu que és una llàstima no haver pogut descarregar però “les sensacions són bones”.

Els Castellers de Vilafranca s’atreveixen a construir un 3de9 amb folre i agulla, un castell complicat. És el cinquè castell més difícil que fa la colla. El castell va baixant i ningú toca el pilar, finalment aconsegueixen carregar i descarregar. Segueix la Jove de Tarragona i, vint anys després, descarrega un 5de9 amb folre a la TAP, construcció descarregada per onzena vegada consecutiva.

Finalitza la segona ronda amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls liderant seguits dels Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

AnnaMG