.

.

TOTS 21

Les obres de l'Av. Barcelona. Foto: Cedida

Les obres de l’Av. Barcelona. Foto: Cedida

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp celebra l’arribada d’1,8 milions d’euros dels fons de recuperació europeus que s’han atorgat a les obres de la segona fase de l’avinguda de Barcelona de Miami Platja. Es tracta d’una subvenció dels fons Next Generation gestionats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme i una molt bona noticia pel municipi ja que es podran alliberar aquests diners i destinar-los a finançar altres inversions.

El gruix dels 1,8 M d’€ aniran destinats a les obres de remodelació i la jardineria de l’avinguda, però també inclouen una part d’accions destinades a millorar el comerç de la zona, com ara la instal·lació de pantalles led, la creació de campanyes promocionals així com la formació i capacitació digital específica per al comerç de l’avinguda. La subvenció rebuda representa el 80% de l’import del cost del projecte, que és de prop de 2,1 milions d’euros.

Les obres avancen a bon ritme
Unes obres, que avancen al ritme previst. Tan a l’avinguda com a la plaça de Jaén ja estan col·locats tots els serveis (clavegueram, pluvials, xarxa baixa tensió, telecomunicacions, xarxa de gas…) i actualment s’està treballant en les voreres.

A l’avinguda ja funciona una part de la nova il·luminació, corresponent a les faroles noves de 4 metres, a l’espera d’instal·lar també les faroles grans de 7 metres.

Un cop finalitzades les voreres s’iniciaran les aportacions de terres vegetals per a l’enjardinament i posteriorment l’asfaltat central i els paviments, previst cap al mes de març. Una actuació que es preveu que serà ràpida i que finalitzarà amb la col·locació del mobiliari.

El Ple debatrà la concertació d’un préstec
Precisament, en relació al finançament de projectes, el Ple extraordinari que es celebrarà aquest dijous 22 de desembre debatrà la concertació d’una operació de crèdit a llarg termini per assegurar el finançament dels projectes previstos en el pressupost del 2022. Es tracta d’un préstec, per al finançament de 2 projectes consignats en aquest exercici com són l’Ecoteca que ja s’està executant i la zona esportiva de Mont-roig, que s’està elaborant el projecte.