.

.

TOTS 21

Imatge dels tres candidats/tes a rectora/a. Foto: URV

Toca eleccions a rector/a a la Universitat Rovira i Virgili. Les urnes electròniques s’obriran el dilluns 23 de maig a les 10 h i fins al dimecres 25 de maig a les 10 h perquè els 18.497 membres de la comunitat universitària puguin votar per escollir el proper rector o rectora de la URV.

Per primera vegada són tres els catedràtics i catedràtiques que opten a ser la màxima autoritat acadèmica els propers quatre anys: María José Figueras, catedràtica de Microbiologia que es presenta per a la reelecció; Mercè Gisbert, catedràtica en Tecnologia Educativa, i Josep Pallarès, catedràtic de Tecnologia Electrònica, que es presenten per primera vegada però ja havien estat membres del consell de direcció en mandats anteriors.

Els resultats electorals, en directe

Un cop tancades les urnes a partir de les 10 h del dimecres 25, la mesa electoral farà el recompte de vots i la Junta Electoral, el càlcul de la ponderació dels vots. En acabar, la seva presidenta, la professora del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques, Michelle Murphy, anunciarà el resultat en una compareixença al Paranimf. Allí mateix, els tres candidats valoraran els resultats, en un acte que serà retransmès en directe al web livestream.com/urv/eleccions.

Dos escenaris possibles

La concurrència de tres candidats a les eleccions obre dos escenaris possibles aquest dia: si un dels tres candidats obté més del 50% dels vots, un cop aplicada la ponderació per col·lectius, aquest serà el guanyador o guanyadora de les eleccions; si cap dels tres candidats assoleix la meitat dels vots ponderats, serà necessària una segona votació. Aleshores, la comunitat universitària escollirà una de les dues candidatures que hagin rebut més suports en aquesta primera volta, en unes eleccions que se celebrarien de l’1 al 3 de juny.

Accés a l’urna electrònica

La votació serà electrònica, també per primera vegada en les eleccions a rector o rectora, en unes urnes obertes ininterrompudament entre les 10 h del proper 23 de maig i les 10 h del 25 de maig. Seran accessibles des de la pàgina de votació del web de les eleccions amb les credencials que s’utilitzen per entrar als serveis digitals de la Universitat i des de qualsevol ordinador o dispositiu mòbil.

Novetats en la ponderació del vot i les circumscripcions electorals

El pes del vot dels diferents col·lectius també ha canviat respecte de les eleccions de 2018, tal com recull l’Estatut de la URV aprovat pel Claustre el passat 5 de novembre, així com s’han agrupat circumscripcions:

Professorat doctor amb vinculació permanent, 51%

Altre personal docent i investigador, 12%

Estudiantat, 20%

PAS, 17%