TOTS 21

Imatges de la jornada. Fotos: Cedides

Per setè any, l’Associació Aurora i Decathlon Tarragona han organitzat una jornada de voluntariat ambiental al litoral tarragoní. Enguany s’ha realitzat en un tram de la platja Llarga i al Bosc de la Marquesa. Hi han participat més de 150 persones.

A la platja Llarga s’ha dut a terme una extracció d’espècies vegetals al·lòctones del sistema dunar amb l’objectiu de potenciar la biodiversitat autòctona de les dunes. En concret s’ha retirat ungla de gat, atzavara, figuera de moro i cactus japonès. En total s’han extret 850 Kg. de restes vegetals.

Al Bosc de la Marquesa s’han realitzat diferents excursions guiades, amb l’objectiu de donar a conèixer els valors naturals d’aquest espai i alguns punts d’interès. També s’han retirat 50 Kg. de residus. D’altra banda, s’ha portat a terme un taller de caixes niu i s’han penjat caixes per a ocells insectívors.

Aquesta actuació de voluntariat, a més de contribuir a la conservació d’aquest entorn del litoral tarragoní, pretén donar a conèixer els seus valors naturals i conscienciar als ciutadans que els espais naturals són llocs que cal cuidar i preservar.

L’activitat ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona, i també amb la col·laboració de l’Agrupació de Càmpings Tarragona Ciutat i del grup GATA.

Redacció