.

.

TOTS 21

La mostra d’arts escèniques a peu de carrer celebrarà la seva cinquena edició del 26 al 28 d’abril

La mostra d’arts escèniques a peu de carrer celebrarà la seva cinquena edició del 26 al 28 d’abril

L’Ajuntament del Morell ha presentat aquest dijous la programació del PrimaverArt, la mostra d’arts escèniques a peu de carrerdel municipi. Un esdeveniment que enguany arriba a la cinquena ediciói que tindrà lloc del 26 al 28 d’abril. Durant tres dies, una quinzena d’espectacles de teatre, circ, dansa i músicaompliran els carrers del poble. Tot plegat, unes propostes accessibles a tothom i gratuïtes.

El regidor de Comunicaciódel consistori, Eloi Calbet, indica que aquest 2019 “l’objectiu ja no és consolidar-lo, un aspecte que ja s’ha assolit, sinó mantenir-nos com un festival de referència al territori”. En aquestsentit, recorda que “va néixer amb la idea d’apropar la cultura a tothom, els que poden permetre’s una entrada de teatre i els que no, i aquesta ha de seguir sent una de les claus”.

Així mateix, Calbet valora molt positivament la resposta que ha tingut lamostra des de la seva creació, tant pel que fa al públic com pel que es refereix a les companyies, i posa èmfasi en el fet que “en l’àmbit de la promoció econòmica crea unes sinergiesmolt favorables en tots els sentits”.

Quinze espectacles per a tots els gustos

David Ayza, tècnic de Culturade l’Ajuntament del Morell, destaca alguns dels muntatges de la programació d’enguany, que rebrà la visita de companyies força destacades i reconegudes.

El primer dia de PrimaverArt, divendres 26 d’abril, la tarda començarà amb una proposta familiar, El Llop Ferotge, i continuarà amb La Fàbrica dels Talents, “un espai que arriba a la seva tercera edició i que aposta pels artistes més joves, alhora que els ofereix un indret per exhibir les seves millors habilitats”, explica el tècnic. Ja al vespre i la nit arribaran Set Up; L’excèrcit de la llum, dels Brodas Bros, amb dansa i un joc de llums molt especial, i Aigua, que planteja una reflexió sobre aquest recurs natural en un muntatge que barreja circ i dansa. Dissabte 27 d’abril començarà amb un matí dedicat principalment al públic familiar, amb la màgia d’Struc Màgic Teatrei The Wandering Orquestra. A la tarda, el protagonisme l’agafaran el clown de Wet Floor, la dansa d’Amortal Combati el circ d’Espera.

I per tancar la jornada central, un dels espectacles més esperats, Sol Bemol, de la companyia belga D’Irque & Fien. “Un muntatge de gran format i molt atractiva, amb una parella molt peculiar i una proposta que mescla les partitures de piano d’ella amb les acrobàcies aèries d’ell”, detalla Ayza. I en la vessant musical, els Biflats presentaran al Morell el seu darrer disc, Hummusman.

Per finalitzar la mostra, diumenge 28 d’abril, l’argentina Maria Cavagnero farà les delícies del públic amb Equilibrium, i la màgia tornarà a ser molt present amb El Asombroso Dave Wonderthing. L’sprint final constarà de propostes com Conseqüències, dansa premiada amb el millor espectacle de carrer a Fira Tàrrega 2017, o Flou Papagayo, “un espectacle visual magnífic amb música, dansa i, també, patinatge”, exposa el tècnic.

A més, el pati del Centre de Dia acollirà una zona FoodTruckArt, amb diverses propostes gastronòmiques que permetran seguir el ritme del festival sense descuidar l’estómac. “En definitiva, quinze propostes d’alt nivelli molt variades per tal que tothom que arribi al Morell al llarg d’aquests tres dies pugui trobar el seu espai i la proposta que més s’ajusti als seus gustos”, insisteix Ayza.

Finalment, remarca també que “molts dels espectacles comportaran molta participació del públic, un fet que generarà dinàmiques molt boniques”.

Una imatge molt primaveral

Per a realitzar laimatged’aquestaedició hem comptat amb la col·laboració de lail·lustradora barcelonina Carmen Segovia. Amb el seu treball d’il·lustració, Segovia treballa amb molts elements naturals dins de les seves creacions, destacant el regne vegetal en les seves composicions, jugant amb verds i blaus i donant un paper important alscolors.

També aquestabarreja entre els humans i la naturaque l’envolta és un tret característic de l’artista.Per tot plegat, per alPrimaverArtha realitzat una il·lustració on, damunt d’un escenari, es representen lesquatre disciplinesde la mostra:quatre personatgesdiversos i molt acolorits que porten un element vegetal a les mans. La diversitat de colors, formes i personatges lliguen perfectament amb el discurs de la mostra. Un lloc cultural on la diversitat d’artistes, actes i disciplines formen un conjunt, un tot… el PrimaverArt 2019.

Les xifres

La passada edició del PrimaverArt es va tancar amb unes xifres de públicsuperiors a les 2.000 persones. Per aquest 2019, en què la mostra compta amb un pressupostlleugerament superior al de l’any passat, amb gairebé 36.000 euros, s’esperen uns números encara millors.Consulteu tota la programaciódel PrimaverArten aquest enllaç.

Los Moñekos / Amortal Kombat