.

El 28è aniversari del programa Festa per a Tothom, iniciativa que compta amb el suport de Dow des de l’any 2000, ha celebrat una de les edicions més especials de totes gràcies a Frida, la geganta adaptada per ser portada per persones en cadira de rodes. Es tracta de la primera geganta inclusiva que forma part d’aquestes festivitats tarragonines i que neix gràcies a la voluntat i compromís de Dow, junt amb la coordinació dels serveis tècnics del departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona.

Més de 120 col·laboradors, entre empleats i familiars, han participat enguany en el programa de voluntariat, que ha comptat amb més de 300 participants. Festa per a Tothom forma part de la festa major de Santa Tecla i garanteix la integració de persones amb capacitats diferents als actes festius, comptant amb transport adaptat, interpretació en llenguatge de signes i facilitats d’accés

El passat 15 de setembre es va donar inici a les activitats amb la ja tradicional presentació oficial al Balcó del Mediterrani, amb la presència destacada d’autoritats com l’Alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros. Per part de Dow hi van assistir el Director Global d’Operacions per a Dow Europa, Orient Mitjà, Àfrica i la Índia i Director del Complex Industrial de Dow a l’Alemanya Central, Kepa Díaz de Mendíbil; el Director del Complex Industrial de Dow Tarragona i South Europe Hub Leader (Espanya, Portugal, Itàlia i Turquia), Jaume Sariol; i els representants de la network DEN Ibérica María Trigo i Ignasi Cañagueral.

L’acte va suposar la presentació en societat de la Geganta Frida, feta a imatge i semblança de la mundialment coneguda pintora mexicana Frida Kahlo, una figura marcada per les dificultats físiques. Després, es va fer esment al programa d’actes d’enguany i es va realitzar la fotografia de grup.

Des de Dow s’ha mostrat un enorme agraïment a la colla gegantera Frida, per la passió, implicació i il·lusió mostrada en els entrenaments, en la preparació i en tot el procés necessari per posar en marxa la Geganta Frida. Tot plegat es va posar de manifest en les diferents sortides que la Geganta ha dut a terme durant aquestes festes i, molt especialment, durant l’Arrencada dels Gegants, celebrada el 21 de setembre.

De fet, la penya festiva Festa per a Tothom ha estat part activa de les celebracions els dies 16, 18, 21 i 23 de setembre. Gràcies a l’equip de voluntaris, aquesta agrupació festiva va continuar les activitats d’inclusió en els diferents actes de Santa Tecla.

Un cop tancat el programa de la festa major, tant Dow com el programa Festa per a Tothom i la colla gegantera Frida ja treballen en les properes activitats que durà a terme la Geganta, així com en la preparació de l’edició 2019 de Festa per a Tothom.

Al respecte de l’edició recentment tancada, Kepa Díaz de Mendíbil ha declarat que “Frida representa una sèrie de valors que nosaltres tenim com a organització, com són el valor de la diversitat i la inclusió. No és suficient amb ser divers, no és suficient amb venir a una festa, no és suficient que et convidin a la festa. Allò important és que puguis participar-ne. La Geganta representa aquesta actitud de convidat a tothom no a venir, sinó a participar de la festa”.

En la mateixa línia s’ha expressat Jaume Sariol, qui ha destacat que “estem impulsant la diferència entre veure i participar, i espero que aquest tipus d’iniciatives creixin i comptin amb més participació ciutadana, sobretot des del punt de vista de la inclusió”.