.

Tarragona aposta per un turisme familiar i cultural. Foto:Pinterest Ajuntament Tarragona

Amb la intenció de crear un model turístic propi, l’Ajuntament de Tarragona ha presentat un estudi detallat per explicar el comportament dels turistes que venen a la ciutat.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patrícia Anton, ha estat l’encarregada de donar les xifres d’aquest darrer any. Anton ha destacat que s’ha produït un augment del 5% de visitants i que s’ha arribat per tant als 379.726 turistes a la ciutat. El comportament d’aquests econòmicament també ha estat positiu pel comerç tarragoní ja que s’ha demostrat que  la despesa del visitant de dia ha augmentat en un 32%, arribant a uns 96€ per persona. Les pernoctacions a la ciutat han arribat a 1.132.627 que suposa un 1,7 dies d’estada en hotels i 4,3 en càmpings.

Tarragona es consolida com a un destí turístic amb un segell marcat per la cultura i el patrimoni històris de la ciutat. El perfil segueix sent 50% 50% internacional i nacional i del primer grup destaca el turista francès, preferentment del nord de França El turista rus es manté en pernoctacions un 4% i després veurem com l’excursionista rus (amb residència a Salou, Vilaseca o la Pineda) puja fins el 22%, això vol dir que viatja de forma individual i no per touroperadors, que ha baixat en escreix. Pel que fa al mercat nacional, destaca que un 81% dels catalans siguin de la província de Barcelona, és un turista exigent i coneixedor del nostre patrimoni. El perfil de l’excursionista (que visita Tarragona de dia) és més  gran d’edat que el turista, va dels 44 als 64 anys, mentre que el turista és dels 35-45 amb fills; i en tots dos casos correspon a la classe mitjana/alta. Pel que fa a la despesa del turista, de mitjana és de 249.1€ i de l’excursionista, que ha pujat de forma molt destacada, en un 32%, és de 96.1€; aquest fet és altament remarcable ja que vol dir que qui ve a passar el dia ve a consumir cultura, gastronomia i comerç i no només passeja o va a la platja.

Pel que fa a com ha arribat el turista a conèixer i reservar el viatge, en un 45% directament d’internet i això respon al tipus de turista, aquell jove de 35, 44 anys i que per tant està avesat a les noves tecnologies. I les consultes demostren que principalment atrets per la cultura, patrimoni històric i també per la gastronomia, que ha pujat destacadament. Per les tres oficines de turisme han passat, a més, 160.000 persones.