.

.

TOTS 21

La Fira es desenvolupa dins del "Programa integral de Cualificación y Empleo"

La Fira es desenvolupa dins del “Programa integral de Cualificación y Empleo”

En el moment de redactar aquesta nota de premsa un total de 1.450 persones ja havien passat per la Fira de l’Ocupació de la Cambra de Tarragona, que avui se celebra al Palau Firal i de Congressos. Unes xifres que, a tres hores de la clausura d’aquesta quarta edició, s’incrementaran atès el constant ritme en els accessos, i posen de manifest l’encert d’una iniciativa que ha comptat amb el suport de més de 40 empreses de les Comarques de Tarragona.

La Fira de l’Ocupació pretén ser un espai de trobada entre les empreses i aquelles persones que estan buscant feina, amb independència de quina sigui la seva edat, formació i orientació professional. Per això la Fira és multisectorial.

Val a dir que, com a complement, s’hi estan organitzant diferents tallers de temàtiques diverses orientades a la recerca de feina. Uns tallers que s’han hagut de reposar vàries vegades per atendre l’afluència de públic que ha omplert les sales de gom a gom.

La Fira es desenvolupa dins del “Programa integral de Cualificación y Empleo”, un programa que la Cambra de Tarragona està executant des de l’any 2015 i que ha permès dur a la pràctica accions d’intermediació laboral amb més d’un miler de joves i més de 500 han participat en programes formatius orientats a fomentar l’ocupació d’aquest col·lectiu. Durant l’any 2019 està previst dur a terme propostes formatives a diferents municipis del Tarragonès i del Baix Penedès. A més de l’organització de dues Fires més de l’Ocupació.

Des de la Cambra treballem activament en la millora de la qualificació de les persones, tant des de l’impuls de les propostes recollides al PICE, l’organització de cursos, l’acreditació del nivell d’anglès amb l’Oxford Test of English com amb els programes d’executive education de l’escola de negocis ESADE.

En els propers dies la Cambra de Tarragona es reunirà amb les empreses participants per valorar en detall l’èxit de la iniciativa, sobretot pel que fa a llocs de treball ofertats, contactes realitzats, seguiment de les propostes… El que si té clar l’organització és que aquest model es replicarà en properes edicions i que donada l’afluència s’haurà d’optar per espais amb més capacitat tant per poder acollir a més empreses com a assistents.

A les fotos, Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Tarragona, amb els representants de les empreses participants abans d’obrir portes i diferents moments de la Fira.