.

.

TOTS 21

Imatge d'arxiu del projecte Cap infant sense Fortuny. Foto: Cedida

Imatge d’arxiu del projecte Cap infant sense Fortuny. Foto: Cedida

La Fundació Teatre Fortuny de Reus, amb la col·laboració del Consorci del Teatre Fortuny, participat per l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona, i l’Orquestra Camerata XXI – Ciutat de Reus, engeguen la segona edició del projecte pedagògic, musical i inclusiu Cap Infant sense Fortuny que portarà 1.000 escolars de la ciutat de 5è i 6è de primària al Teatre Fortuny el pròxim dijous 4 de maig de 2023, doblant la xifra d’alumnes de la primera edició. Enguany a més, hi assistiran els alumnes d’educació especial de l’Escola Alba i l’escola Font del Lleó.

Els objectius d’aquest projecte són diversos. Per un costat, la decidida voluntat de formar nous públics i, per l’altre, la presentació d’un dels equipaments culturals de referència de la ciutat, el Teatre Fortuny a tots els infants de la ciutat sense excepció.

L’activitat consisteix en la visita al teatre perquè els escolars puguin conèixer de primera ma com és el Fortuny: llotges, platea i escenari, i després, l’assistència en directe a un esdeveniment musico-teatral que els acostarà a les arts escèniques i la música.

Enguany, en dues sessions el matí del dia 4 de maig, els infants podran assistir a l’espectacle “Pere i el Llop” amb la música a càrrec de l’Orquestra Camerata XXI – Ciutat de Reus i d’actors professionals. A més, s’incorpora material educatiu en relació a la figura del llop, un animal en perill d’extinció. Així mateix, aquesta activitat serveix de cloenda del programa “Anem a Concert” que es fa a Reus des de l’any 2011.

El projecte Cap Infant sense Fortuny té una mirada social i inclusiva i la Fundació del Teatre Fortuny es fa càrrec del finançament íntegre del projecte per a tots els infants que hi assisteixen.