TOTS 21

Xisco Muñoz amb membres de la penya Orgull Grana presents a la presentació. FOTO: Tarragona21

Amb l’experiència que dóna haver estat presentat en set clubs diferents i de la repercussió de; València, Llevant, Betis o Dinamo de Tbilisi, a Xisco Muñoz li ha estat relativament fàcil “torejar” en la seva presentació en un dia complicat a nivell personal. Aquest dilluns la fiscalia anticorrupció s’ha querellat contra 42 jugadors que van intervenir en un pressumpte delicte de frau esportiu en el partit Llevant-Saragossa de la temporada 2010-11. Entre aquests el mateix Xisco Muñoz i Manu Reina els dos futbolistes actualment del Nàstic.

El club no ha volgut que es fessin preguntes al futbolista sobre aquesta querella i ha estat el president Josep Maria Andreu el que ha respòs en nom del Nàstic amb un “està en mans de la justícia i espero que no comporti cap problema pel Nàstic”.

Xisco ha tocat ja la pilota a la gespa del Nou Estadi Foto:Tarragona21

El Director Esportiu, Emilio Viqueira, s’ha encarregat de reiterar que no es parlaria de l’assumpte amb anticorrupció durant la presentació.

I és que el Nàstic ha presentat al que segurament és el jugador amb millor currículum en els darrers anys. Una Lliga, una UEFA i una Supercopa d’Europa amb el València i una lliga amb el Dinamo de Tbilisi avalen el palmarès d’un Xisco Muñoz que ha jugat 195 partits a la primera divisió espanyola i 15 a la Champions League.

El davanter mallorquí ha vist com un grup d’aficionats cantava el seu nom quan ha saltat al camp. Xisco Muñoz s’ha desfet a elogis cap el club i ha explicat que per sortir del Dinamo de Tbilisi ha aprofitat una malaltia del seu sogre ja que el club georgià no li facilitava la sortida.

Xisco era el capità del Dinamo amb qui ha estat campió de lliga.

Els seus quaranta tres gol les dues darreres temporades són la seva millor carta de presentació en un equip mancat de punteria com els grana actualment “Si tinc la pressió de fer gols l’he d’assumir , aquí et firmen per treballar i fer bé la feina. Un davanter ha de tenir l’ambició de marcar sempre, la meva feina és fer i donar gols” ha dit Xisco sense amagar-se del que ha de ser el seu rol a l’equip.

Emilio Viqueira, Xisco Muñoz i Josep Maria Andreu a la presentació del jugador mallorquí FOTO:Tarragona21

Amb trenta quatre anys ell mateix ha reconegut que “arriba un punt on t’has de reinventar i buscar algunes il·lusions i iniciatives que et motivin. El Nàstic és un equip que ha d’estar més amunt ho tinc clar”.

Serà Vicente Moreno qui decideixi quan debuta un Xisco Muñoz que si els terminis amb la transferència internacional van de forma correcte podria debutar en la primera jornada del 2015.

Emilio Viqueira ha explicat també que ja s’han reunit amb alguns jugadors per a buscar la sortida d’aquests per a deixar com a mínim una fitxa lliure pel davanter mallorquí.

Els grana no tanquen aquí el capítol de fitxatges en aquest mercat d’hivern.

Quim P. Casadesús