.

.

TOTS 21

Imatge d’un encontre del Mundialito. Foto: Mundialito

L’organització del popular Mundialito de futbol, que té lloc cada any a la Costa Daurada, amb seu central a Cambrils, i que se celebrarà el proper mes d’abril, ha comunicat que equips dels països afectats de coronavirus no podran assistir al mateix. El Mundialito s’organitza cada any a la Costa Daurada per a la mainada de diferents clubs del món i reuneix 4.000 nois i noies.

Els països exclosos són Xina, Itàlia, Corea, Iran i Singapur. Tampoc vindran els equips de Hong Kong. En aquest cas, ells mateixos han informat a l’organització que desisteixen de fer-ho.

Tot i això, l’organització segueix endavant amb la seva celebració, prevista entre el 2 i el 14 d’abril. ‘Els garanteixo que estem extremant recursos per al normal desenvolupament de l’esdeveniment mentre el protocol del Govern i les autoritats respectives no ordenin el contrari’, afirma l’organitzador i fundador del Mundialito, Ricardo Godoy.

En el comunicat s’anuncia també que es posarà en pràctica ‘un protocol d’actuació coordinat amb els diversos ajuntaments implicats abans, durant i després de l’esdeveniment per a minimitzar tots els possibles riscos‘, que inclouen el control sanitari, la higiene o desinfecció permanents de transports, hotels, instal.lacions esportives, vestidors, banys, etc.’ Com sempre, s’instal.larà un Minihospital a la base central de Cambrils amb serveis d’ambulàncies ‘i més control sanitari per a l’ocasió’

Godoy demana ‘comprensió‘ amb l’exclusió dels equips: ‘Demano sisplau que entenguin que són mesures molt difícils de prendre perquè l’escenari és molt canviant’. De moment, ‘a Espanya segueix l’escenari de contenció i les autoritats regionals han aconsellat no suspendre els esdeveniments internacionals’, però cal ‘evitar que vinguin equips de les zones de risc‘.

Godoy diu que ‘soms conscients que a l’hora de prendre decisions aquestes han d’estar per damunt d’interessos particulars i econòmics, perquè la vida de persones està en risc’.

Llegiu íntegre el comunicat de l’organització en aquest enllaç.

J. Garcia