TOTS 21

Vista aèria de la art Alta de Tarragona

La Junta de Govern Local, celebrada aquest divendres al matí, ha acordat sol·licitar un informe a l’Assessoria Jurídica municipal sobre la recollida de signatures realitzada aquests dies per una associació de veïns de la ciutat.

En roda de premsa, el conseller i portaveu de l’equip de govern, Xavier Puig, ha declarat: “Hem demanat aquest informe per explorar les opcions de demanar responsabilitats jurídiques per aquests fets. Reclamem l’aturada immediata d’aquesta recollida de signatures a la Part Alta, que condemnem. I és especialment oportú remarcar que l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona està al costat de tota la gent de Tarragona, la seva seguretat i la seva inclusió”.

L’Ajuntament de Tarragona està treballant amb la Generalitat per aconseguir la integració dels nois i noies migrants com un actiu social de territori i, al mateix temps, fomentar la societat inclusiva com un dels valors essencials.

En aquest sentit, la Generalitat ha presentat un Pla de suport als municipis que allotgen centres de joves que emigren sols i finançarà la contractació per part de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona de tres dinamitzadors cívics que treballaran per fomentar la convivència entre els centres de menors i el seu entorn i el treball en xarxa amb la comunitat, social, laboral, salut, educació, etc. “La incorporació d’aquests professionals a la nostra ciutat serà beneficiosa per millorar la inclusió social”, ha declarat el conseller Puig.

El portaveu de l’equip de govern també ha manifestat: “Fruit d’aquesta col·laboració entre Ajuntament i Generalitat, s’està gestant un espai de treball comú per analitzar de forma monogràfica la qüestió dels menors no acompanyats i també d’aquells joves que ja són majors d’edat. Aquesta espai integrarà, a més de les dues administracions, diferents entitats”.