TOTS 21

Xavier Martin va ser cap del departament de comunicaió a l'etapa de Sandro Rossell al Barça. Foto:Sport

Xavier Martin va ser cap del departament de comunicaió a l’etapa de Sandro Rossell al Barça. Foto:Sport

El professional de la comunicació d’alt nivell Xavier Martín és el nou cap de Comunicació dels Jocs Medierranis 2017, segons ha sabut Tarragona21.

Martín ha superat el concurs que es va organitzar i en el que es buscava un perfil alt de professional del sector. Martín, professor de Comunicació a la Universitat Blaquerna, va ser cap de Comunicació del FC Barcelona entre desembre de 2011 i gener de 2014, i té al darrere un currículum que completa aquesta exigència d’elevada professionalizació quer busca la Fundació dels Jocs, havent treballat amb clients com la Caixa o l’Ajuntament de Barcelona i fundat empreses de comunicació. Curiosament, va ser voluntari als Jocs de Barcelona 1992, experiencia que ell ha confessat com a una «experiència inoblidable».

Va ser director general Tapsa Bcn Agencia de Comunicacion, cofundador i director general d’Augusta Comunicacion, director general Lowe Madrid Publicidad, i professor i conferenciant a universitats com la UPF, ESADE, Universitat Ramon Llull/Blanquerna, Universidad Abad Oliva i Universitat de Navarra.

També ha estat vicedegà del Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya, vicepresident de l’Associació Empresarial de Publicitat de Catalunya i director i cofundador del Evento Rethink the basis of communication.

La nova organització dels Jocs, tal com va avançar Tarragona21, està formada per sis direccions: Direcció de Comunicació, Direcció Comercial, Direcció d’Operacions i Serveis, Direcció Esportiva (que inclou Infrastructures), Direcció de Relacions Internacionals i Protocol, i finalment, Direcció d’Administració, Economia i Finances.

El director d’Operacions i Serveis és Ramon Pellejà, que ja ocupava aquest càrrec i és a l’organigrama dels Jocs des d’abans de la contitució de la Fundació dels Jocs. El director esportiu és Ramon Cuadrat (gerent del Patronat Municipal d’Esports i fins ara director general dels Jocs), el de Relacions Internacionals i Protocol, l’esportista Gaietà Cornet, i el director d’Administració i Finances, l’economista barceloní Cèsar Saura. Queda penden escollir el cap comercial.

Més informació en aquest enllaç.