.

.

TOTS 21

Xavier Marcos, en una imatge d’arxiu. Foto: Tots21

L’independent Xavier Marcos ha deixat de ser aquest dimecres, 15 de juny, alcalde dels Pallaresos en virtud del pacte de mandat signat entre la seva formació, Independents Els Pallaresos, el PSC i Ciutadans. En una entrevista amb Tots21, Marcos fa un balanç d’aquests tres anys ‘molt positiu’ i en destaca especiament ‘el comportament exemplar’ dels socis de govern, ‘que m’han ajudat a governar durant aquestes tres anys’, i subratlla també ‘l’excel.lent feina feta pels treballadors municipals’.

El govern tripartit ha hagut d’afrontar dos anys llargs de pandèmia que han trastocat els plans i projectes municipals i sobretot les prioritats, que van passar a ser les assistencials i de suport: ‘Ha estat una legislatura molt dura. Només nosaltres sabem el que hem passat, sobretot els primers mesos de la covid, però malgrat el que hem passat hem pogut sortir-ne molt bé’, afirma Marcos. Els Pallaresos va ser trista notícia per les morts que es van produir a la residència d’avis, recinte que finalment va ser intervingut per la Generalitat.

En el darrer tram de mandat, el consistori ‘està apretant l’accelerador per tirar endavant projectes que estan marcats per terminis i que la covid ens va frenar. Entenem que hi ha obres que molesten els veïns, les que fem a l’estiu, però són obres necessàries’, recalca.

Marcos deixa la vara de comandament ‘molt satisfet a nivell personal per haver representat el meu poble en el bo i en el dolent, i tinc una menció especial per les Jornades Modernistes, un projecte de la nostra formació política que va superar totes els expectatives d’èxit, va situar Els Pallaresos en el mapa del modernisme i va cohesionar la ciutadania. Les Jornades continuaran celebrant-se, no en tinc cap dubte, i encara millorant-les’.

Justament, ‘un dels pilars del meu equip de govern ha estat la defensa i la promoció de la cultura als Pallaresos en els seus diversos vessants. Ha estat clarament una marca identificativa d’aquest mandat a diferència d’altres’, destaca el ja exalcalde.

La cohabitació

La cohabitació de tres partits ‘m’ha sorprès favorablement’, i ‘s’ha deixat de banda la política autonòmica i nacional. Hem aconseguit arrossegar la resta de formacions perquè abordessin estrictament els temes municipals, allò que preocupa la ciutadania dels Pallaresos en el dia a dia’.

És en el dia a dia on s’han abordat inversions en millores de carrers, com el Segadors o el carrer Major, i la posada en marxa del que considera una fita, com és la sala polivalent, a la vegada que fer un canvi en el servei de la recollida de la brossa, ‘que ha millorat del tot’, destaca, amb la nova contracta del servei del Consell Comarcal del Tarragonès i les peticions cursades des de l’Ajuntament. Marcos afirma que fins avui ‘s’ha executat el 85% del que havíem promès al nostre programa electoral i queda encara un any de govern. I ho hem fet en un temps rècord tenint el compte la covid’.

Si Marcos hagués de concretar el més destacat del que s’ha fet aquests tres anys, ‘sense dubte que seria haver pogut garantir la seguretat dels veïns i veïnes enfront de la covid de manera que el virus no s’escampés’.

Què queda pendent de fer des de l’Ajuntament? ‘El vial d’unió entre Pallaresos Park i el nucli del poble i especialment, el Bosc Cremat, ‘un entorn que es convertirà en el parc verd més gran de la comarca del Tarragonès, situat al voltant de la sala polivalent, amb escenaris, carpes, camins marcats entre el bosc, bancs, entorns amb aigua, que es traslladarà des la piscina per bombament i se situarà en un dipòsit, que per gravetat la farà baixar’.

Sobre el vial, ‘els tràmits i les expropiacions ja estan fetes i estem a l’espera que Ematsa comenci les seves obres. En una primera fase connectarem Pallaresos Park amb el nucli del poble, i en una segona fase i conjuntament amb l’Ajuntament de Tarragona, executarem la segona fase amb la desafecció de l’antic ARE. Quedarà també per executar l’inici d’una obra en un mur del carrer del Vent i el nou local per a joves.

Jaume Garcia