.

.

TOTS 21

Foto de família dels guanyadors i les autoritats

Xamfrà del Fòrum amb la seva “Angus burguer xdF” ha estat el guanyador absolut del VI Tarragona dTapes, el millor “Tarragona dTapes de la història”, en paraules d’Albert Abelló, president de la Cambra de Tarragona, institució que organitza la ruta i concurs de tapes. Uns resultats que es donen justament quan enguany s’ha viscut una dura ‘guerra de tapes’ entre el dTapes de la Cambra i Moritz, i el Tarraco Tapes d’Estrella Damm.

La creació gastronòmica de Nacho Pous ha estat la més ben valorada i per tant la més votada pel públic a través de l’APP oficial del Tarragona dTapes, el que li ha valgut endur-se la Forquilla d’Or.

El veredicte s’ha donat a conèixer aquesta tarda en el marc de la festa de lliurament dels Premis del VI Tarragona dTapes, la primera ruta i concurs de tapes de Catalunya, que a més de distingir al guanyador absolut ha reconegut també a la millor tapa de cadascuna de les tres zones de tapeig en que s’ha distribuït la ciutat.

Així, la Forquilla de Plata al millor establiment del Serrallo ha estat per Restaurant Cal Joan i el seu “Bressol de lluç”.

La Forquilla de Plata al millor establiment de la Part Alta ha estat per Restaurant Barhaus pel seu “Bacaduixa crick crack”.

Mentre que la Forquilla de Plata al millor establiment del Centre ha estat per La Botifarra per “La nou assessina”.

L’acte de lliurament de premis ha estat presidit per Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona; Albert Abelló, president de la Cambra; Santi Manzano, director general de Moritz i Marc Armengol, president de l’AEHT.

‘El millor de la història’

El VI Tarragona dTapes ha estat el millor Tarragona dTapes de la història, segons la Cambra, “per la qualitat de les tapes, la professionalitat dels establiments i la massiva resposta ciutadana a una proposta gastronòmica que és l’original i ara també encara més líder”. S’ha situat com “el primer concurs i ruta de tapes de Catalunya. I això té un valor i la ciutadania ens ho ha reconegut”, afirma la corporació.

Abelló valora “molt positivament” l’esforç i implicació que Moritz ha fet per aconseguir aquest èxit. “La primera cervesa que es va produir de forma industrialitzada a Catalunya ha anat de la mà de la primera ruta i concurs de tapes, també de Catalunya”.

Un 20 per cent més de tapes servides

DeTapes ha servit, de mitjana, gairebé un 20 per cent més de tapes que l’any passat. Alguns establiments han deixat curt aquest percentatge i s’han enregistrat rècords absoluts de tapes servides en enregistrar-se puntes de gairebé 18.000 tapes venudes en un sol restaurant.

D’altra banda, les xarxes socials s’han fet ressò d’aquest boom del Tarragona dTapes i hi ha hagut més d’un milió d’impactes a Facebook i Twitter. Al seu torn, l‘APP s’ha descarregat per més de 12.000 persones diferents. També s’han repartit més de 25.000 tapòdroms. Pel que fa a la web s’han vist més de 32.000 pàgines. Tot plegat “hem generat un moviment econòmic d’uns 4 milions d’euros”.

Altrament, 500 persones han donat sang, durant la promoció, a través del Banc de Sang i els Teixits a Joan XXIII, el triple del que és habitual.