TOTS 21

L’esperada irrupció de noves fonts de energia i matèries primeres vinculades amb la transformació de la indústria cap a un model més sostenible en el llarg termini, i les possibles tensions en el mercat de cru previst en els pròxims anys, obren una finestra d’oportunitats al Port de Tarragona i al seu conjunt d’empreses. Els participants en el Med Hub Day 2020 han analitzat durant dues jornades les claus del futur del sector petroquímic.

Vopak Terquimsa ha participat en el ‘Panell de Terminals’. En la taula rodona, Eduardo Sañudo, director general de la companyia, ha compartit la seva visió al costat dels representants de Tepsa, GADOT Belgium i Rubis Terminal. En ella s’han ofert interessants punts de vista sobre el paper en les estratègies de HUB, destacant aspectes clau en la seva implementació: bona connectivitat amb l’interior, bones infraestructures portuàries i combinació d’operacions de HUB amb un potent consum local vinculat a la forta presència industrial en el clúster ChemMed.

L’anàlisi dels diferents experts ha exposat els reptes als quals s’enfronten els ports en termes d’adaptació i capacitat d’emmagatzematge que el mercat ja els ha començat a exigir. Al mateix temps, s’ha indicat el camí cap a un nou model per part de les infraestructures portuàries per a adaptar-se als grans canvis per a convergir amb un model de negoci més sostenible.

Esperant un Med Hub Day 2021 presencial

A causa de l’impacte del Covid-19 a Catalunya i a tot el món, el Port de Tarragona ha decidit realitzar aquesta edició de manera telemàtica amb la finalitat de garantir la salut, seguretat i benestar dels assistents, ponents i empleats, així com garantir l’èxit de l’esdeveniment i la filosofia d’aquest congrés, punt de trobada per a agents del sector i mantenir-nos informats de les últimes novetats.

Redacció