TOTS 21

La donació anirà destinada al ‘Programa d’Ajuda a Persones Majors i Dones Víctima de Violència de Gènere’. Foto: Cedida

Vopak Terquimsa està compromesa a combatre la bretxa digital entre aquells col·lectius més vulnerables i desfavorits. La companyia logística d’emmagatzematge referent en el Mediterrani Occidental, ha realitzat una donació econòmica a Creu Roja de Tarragona per a aconseguir aquest objectiu. Actualment, i arran de la situació tan extraordinària que estem vivint per la pandèmia, la bretxa digital s’ha convertit en un important element d’exclusió. La incapacitat per a poder accedir, usar i conèixer recursos tecnològics i internet és una problemàtica de gran importància en la societat actual.

És per això que l’ajuda de Vopak Terquimsa a Creu Roja de Tarragona anirà destinada al ‘Programa d’Ajuda a Persones Majors i Dones Víctima de Violència de Gènere’. Aquest programa té com a propòsit bregar contra la solitud no estimada, una problemàtica que no distingeix d’estrats socioeconòmics i que és una situació creixent donat els canvis d’hàbits i el ritme de vida actual. Així mateix aquests recursos serviran per a secundar i acompanyar la labor amb dones víctimes de violència de gènere. Creu Roja treballa l’apoderament i l’autoestima que es necessita per a superar una situació de tal magnitud.

El director general de Vopak Terquimsa, Eduardo Sañudo, exposa que «la tecnologia i la digitalització són reptes importants en la nostra organització que ens permeten avançar i millorar en el nostre treball. Amb aquesta col·laboració amb Creu Roja volem ajudar a totes aquelles persones del nostre entorn que tenen dificultats per a accedir a aquests recursos». El màxim responsable de la companyia ha volgut incidir en què «volem contribuir a reduir la solitud i l’aïllament social involuntari, millorant el benestar emocional de les persones i restaurant les seves connexions socials».

Per part seva, Ramón Grau, president provincial de Creu Roja de Tarragona ha explicat que «mitjançant l’aportació de Vopak Terquimsa podrem donar connectivitat a persones majors, que compten amb tauletes, i així intentar erradicar la bretxa digital.

Mitjançant voluntariat, aquests col·lectius reben formació de com realitzar una videollamada que els acosti als seus sers estimats i al grup de treball de Creu Roja. Grau també ha descrit que «gràcies a aquesta connectivitat podem adaptar els nostres projectes. A partir de tallers fomentem la seva autonomia, la cura de la seva salut, l’exercici físic, la lluita contra la solitud no estimada, treballem les seves capacitats cognitives i la seva socialització dins del grup. Les targetes SIM es repartiran majoritàriament a persones majors i una part anirà destinada a dones víctimes de violència de gènere».

La col·laboració de Vopak Terquimsa a Creu Roja de Tarragona se suma a altres accions que la companyia ha dut a terme aquests últims mesos, sumant esforços al costat de diferents entitats socials de Tarragona.

Redacció