TOTS 21

Per donar a conèixer el patrimoni històric i cultural del municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, l’Ajuntament ha organitzat diverses visites guiades per als propers dies: a l’Hospital del Coll de Balaguer i al Poblat HIFRENSA, la darrera colònia industrial de Catalunya que va construir a l’Hospitalet de l’Infant l’arquitecte Antonio Bonet Castellana a principis dels anys 70 per acollir les famílies dels treballadors de la central nuclear Vandellós I. Com a novetat, les visites guiades al Poblat HIFRENSA inclouran l’entrada al nou Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet, inaugurat el passat 17 de desembre.

A l’Hospital del Coll de Balaguer hi ha prevista una visita guiada, per al públic general, per al proper diumenge 29 de desembre, a les 12.30 h. Als participants se’ls mostrarà el centre de visitants de l’Hospital, situat dins dels murs d’aquest antic hospital fortalesa del segle XIV, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional. El preu d’aquesta activitat és de 2 euros per als adults; i d’1 euro per als menors de 12 anys. Per als menors de 4 anys, és gratuïta.

Pel que fa a les visites guiades al Poblat HIFRENSA, n’hi haurà dues adreçades al públic general, els dies 21, 28 de desembre i 4 de gener, a les 11 h; i una adreçada a les famílies, en format gimcana, el 29 de desembre, a les 11 h. Aquesta gimcana està recomanada per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys.

Totes les visites guiades al Poblat HIFRENSA són gratuïtes, tenen una durada de 90 minuts i inclouen l’entrada al Petit Museu Escola Àster Antonio Bonet. Aquest nou equipament cultural conté la recreació exacta d’una aula original de l’Escola Àster del Poblat HIFRENSA i un espai museístic sobre el Poblat i sobre el cèlebre arquitecte racionalista que l’any 1967 va rebre l’encàrrec de fer-lo realitat, Antonio Bonet Castellana.
Tant el Poblat com l’escola del poblat estan declarats com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i estan en procés de catalogació com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Per participar en qualsevol de les visites guiades, cal fer una reserva prèvia: a través del web www.culturaalabast.cat o dels telèfons: 697 460 126 (guia del centre de visitants de l’Hospital) o 669 283 728 (guia del Poblat HIFRENSA).