.

Javier Lavernia, professional amb dècades d’experiència entre les principals marques del sector de l’automòbil. Foto: Cedida

Virante, el projecte de cotxe elèctric del fabricant automobilístic tarragoní Tecnovelero amb seu al polígon industrial Riu Clar, ha rebut un nou impuls aquests dies de la mà del Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI). Aquest ens depenent de Ministeri de Ciència i Innovació del Govern d’Espanya ha aportat una ajuda per valor de projecte de 315.192 € a través dels seus programes d’innovació i desenvolupament (PID) per a empreses.

Tecnovelero, que es troba en ple desenvolupament d’un innovador projecte de vehicle elèctric 100% fet a Tarragona, ha rebut aquest suport en un moment clau en el procés de desenvolupament del model: l’actual fase en què s’està treballant en la versió a escala 1:5, totalment funcional, del primer cotxe elèctric. Els recursos atorgats es destinaran a continuar amb l’R+D+i de l’empresa a través de la contractació de talent del territori per a les següents fases de desenvolupament del projecte, com serà la projecció a escala 1:1 d’aquest vehicle elèctric d’ADN tarragoní i la industrialització del mateix.

Virante és el projecte que encapçala l’enginyer i CEO de Tecnovelero, Javier Lavernia, professional amb dècades d’experiència entre les principals marques del sector de l’automòbil, i que compta amb el suport de diferents entitats del territori, com la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’Institut Comte de Rius. “Tenim el talent i les capacitats en el nostre territori i ara, a més, l’impuls del CDTI per desenvolupar un vehicle elèctric totalment alineat als futurs models de mobilitat urbana de les ciutats” explica Lavernia.

Tecnovelero, companyia que va néixer l’any 2018 a Tarragona, porta més de 2 anys i milers d’hores d’enginyeria i desenvolupament donant forma al projecte Virante. El vehicle resultant, el qual es troba en una avançada fase de desenvolupament, serà un cotxe elèctric 100%, de 2 seients en paral·lel, 2,5 metres de longitud, uns 500 kg de pes, amb alta capacitat de càrrega, i que es fabricarà amb motors de diferents potències per assolir una autonomia de fins a 300 quilòmetres. Segons Lavernia, “les prioritats del vehicle són facilitar una mobilitat urbana més intel·ligent, sostenible i connectada en les ciutats del futur, optimitzar al màxim l’eficiència en l’ús de l’energia, així com garantir la seguretat dels ocupants del vehicle; i no tant aspectes com la velocitat, poc necessària en ciutats on cada vegada hi ha majors restriccions”.

Amb tot, algunes empreses i administracions públiques del territori ja han mostrat interès pel projecte per tal d’estudiar la integració d’aquest vehicle elèctric en algunes de les seves flotes. “Hi ha acords i acostaments que portem amb discreció i que, de donar els seus fruits, seran un gran pas cap a la electrificació de la mobilitat al Camp de Tarragona” afirma Lavernia.

El projecte s’alinea de ple amb les actuals regulacions europees que incideixen als fabricants a desenvolupar tecnologies per combatre el canvi climàtic i també enfocades a vetllar per la salut de les persones per l’efecte de la contaminació ambiental. Amb aquest intens suport institucional, el projecte de Tecnovelero s’assegura total viabilitat i garanties de desenvolupament pel present exercici 2021. El projecte seleccionat pel CDTI ha estat escollit, juntament amb dos projectes més de la demarcació, com un dels actius més interessants i innovadors del territori.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */